Liga prvaka: Real Madrid igra za Juventus, Šahtar osluškuje rezultat iz Leverkusena

Srijeda, 27. studenog 2013. 15:51 Napisao/la  P. M.

U Skupini A Leverkusen dočekuje Manchester United, Juventus je trenutno na posljednjem mjestu u Skupini B

 

 

Nakon uzbudljive večeri u kojoj su mnogi favoriti morali proći 'bosi po trnju' slijedi nova porcija Lige prvaka. Skupine A, B, C i D ponovno stupaju na scenu s nekoliko vrlo zanimljivih okršaja koji bi mogli donijeti odgovore na pitanja oko prolaznika u drugi krug. Nekim se velikanima ozbiljno trese pod nogama, poput talijanskog Juventusa.

Trostruki uzastopni prvak na 'Čizmi' trenutno stoji na posljednjem mjestu skupine B, s tri osvojena boda. Tri mršava remija uz poraz na Santiago Bernabeuu trebali bi biti krajnji znak uzbune u redovima bianconera. Kopenhagen dolazi na gradski stadion u Torinu, ona ista momčad koja je na otvaranju iščupala bod na domaćem terenu (1-1). Sve osim pobjede Juventusa bilo bi ravno katastrofi koja mu je najmanje potrebna nakon dvije uzastopne pobjede u Serie A (Napoli i Livorno). Danci su na polovici svoje nacionalne lige, a Kopenhagen u njoj stoji na trećoj poziciji, sa šest bodova manje od vodećeg Midtyillanda. Ipak, u seriji su od pest utakmica bez poraza. Posljednji puta izgubili su još od Galatasaraya u Istanbulu, u duelu trećeg kola (3:1). Valja spomenuti da su im se već i osvetili, u prošlom kolu pobjedom 1:0. U drugom susretu skupine, ponovno će se susresti madridski Real i Galatasaray. Bit će to nova repriza lanjskog četvrtfinala, a na otvaranju ovosezonskog nadmetana Real je u Istanbulu slavio s čak 6:1. Situacija izgleda idealno za Juventus, pitanje je hoće li je znati iskoristiti.

 

Što tek reći za skupinu A? Tri su momčadi u aktivnom položaju i utrci za dva mjesta u drugome krugu natjecanja. Veliki obračun dogodit će se na BayAreni u Leverkusenu gdje će domaći Bayer dočekati Manchester United. Bit će to dvoboj dvije prvoplasirane momčadi skupine, pa će svoju priliku iz prikrajka zasigurno pokušati uhvatiti Šahtar Darija Srne i Eduarda da Silve. Oni će u svom Donjecku snage odmjeriti s Real Sociedadom, momčadi koja je, mimo sportske sreće osvojila tek jedan bod. Prikazali su Baski veoma dobru igru u prva četiri kola, ali su bodovi uvijek ostajali veoma daleko. Šahtaru bi pobjeda donijela izravno miješanje u sam vrh, ona je nužna uoči posljednjeg kola i gostovanja na Old Traffordu.

 

Situacija u grupi C može se poistovjetiti onoj iz skupine F prije utorka. Ondje je prvoplasirani PSG koji je već jednom nogom 'unutra', domaćin drugom Olympiacosu. Bježe Parižani Grcoma tri boda, jednako koliko ovi bježe Benfici. Ona će pak put Bruxellesa na noge slabašnom Anderlechtu. No i takav se u prošlom kolu s Parka Prinčeva vratio s bodom (1:1), pa Portuglaci moraju biti na oprezu. Benfica bi poput dortmundske Borussie pobjedom izbila na diobu drugog mjesta, a porazom ostala 'na suhom', pošto je u zadnjem kolu očekuje najteže gostovanje, ono u Parizu. Nakon pto je sinoć europski viceprvak ostao u igri za drugi krug, večeras opasno visi Benfica, finalist Europa lige.

 

Najmanje zanimljivo bit će u skupini D gdje su sve već zajedničkim snagama riješili Manchester City i minhenski Bayern. Prvaci Europe nalaze se u Moskvi gdje će se u ranijem terminu suprotstaviti CSKA, a penzionerima na Etihad dolazi Viktoria iz Plzena.

 

Liga prvaka - 5. kolo - 27.11

 

Skupina A: Bayer Leverkusen - Manchester United, Šahtar - Real Sociedad

Poredak: Manchester Utd. 8, Bayer Leverkusen 7, Šahtar 5, Sociedad 1

Skupina B: Real Madrid - Galatasaray, Juventus - Kopenhagen

Poredak: Real Madrid 10, Galatasaray 4, Kopenhagen 4, Juventus 3

Skupina C: PSG - Olympiakos, Anderlecht - Benfica

Poredak: PSG 10, Olympiacos 7, Benfica 4, Anderlecht 1

Skupina D: CSKA Moskva - Bayern (18), Manchester City - Viktoria Plzen

Poredak: Bayern 12, Manchester City 9, CSKA 3, Vitoria 0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.