Liga prvaka: RB Leipzig bolji od Tottenhama, Atalanta pregazila Valenciju

Srijeda, 19. veljače 2020. 22:58 Napisao/la  SC

Talijanska momčad u premijernoj sezoni u Ligi prvaka praktično osigurala plasman u četvrtfinale, Mario Pašalić igrao

Liga prvaka: RB Leipzig bolji od Tottenhama, Atalanta pregazila Valenciju

Sada je jasno u kakvoj je skupini Dinamo igrao Ligu prvaka.

Atalanta je pregazila Valenciju u prvoj utakmici osmine finala, momčad Giana Piera Gasperinija još je jednom oduševila izvedbom na najvišoj europskoj razini.

Talijanska momčad u premijernoj sezoni u Ligi prvaka praktično je osigurala plasman u četvrtfinale nakon prve utakmice odigrane na San Siru.

Mario Pašalić odigrao je cijelu utakmicu za Atalantu, izašao je u 92. minuti.

Ne treba zaboraviti da je Valencia predstavnik španjolskog nogometa, sedmoplasirana momčad LaLige samo je 4 boda udaljena od 3. mjesta u službeno najboljoj ligi na svijetu.

Dinamo je Atalantu pobijedio (4:0) u Maksimiru u prvoj utakmici u skupini, do kraja natjecanja vodio je borbu s Atalantom i Šahtarom za ostanak u Europi, Manchester City je bio nedostižan.

ATALANTA: Gollini, Djimsiti, Palomino, Toloi, Gosens, Freuler, De Roon, Hateboer, Pašalić (90+2 Tameze), Papu Gomez (81 Malinovsky), Iličić

VALENCIA: Domenech, Gaya, Mangala, Diakhaby, Wass, Soler, Kondogbia, Parejo, Fernan Torres, Goncalo Guedes (65 Cheryshev), Maxi Gomez (73 Gameiro)

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka: Atalanta - Valencia 4:1 (Hateboer 16, 63, Iličić 42, Freuler 58/Cheryshev 66)

RB Leipzig ostvario je pobjedu na Hotspur stadionu, Tottenham nije ni blijeda kopija momčad koja je prošle sezone igrala finale Lige prvaka.

Većim dijelom utakmice gosti su bili bolji, stvorili su nekoliko izglednih prilika, vratar Lloris najzaslužniji je što Tottenham na uzvrat u Leipzig putuje sa samo pogotkom zaostatka.

Tek je u završnici utakmice momčad Josea Mourinha pokazala naznake momčadi koja bi mogla naškoditi RB Leipzigu, dojam je da je iskustvo jedina prednost Tottenham uoči uzvrata.

Dani Olmo nije igrao za RB Leipzig.

TOTTENHAM: Lloris, Davies, Alderweireld, Sanchez, Aurier, Winks, Gedson (65 Lamela), Bergwijn, Alli (65 Ndombele), Lo Celso, Moura

RB LEIPZIG: Gulacsi, Halstenberg, Ampadu, Klostermann, Angelino, Laimer (83 Forsberg), Sabitzer, Mukiele, Werner, Nkunku (74 Haidara), Schick (77 Poulsen)

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka: Tottenham - RB Leipzig 0:1 (Werner 58-11m)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.