LIGA PRVAKA

PSG napunio mrežu Barcelone u Parizu

Utorak, 14. veljače 2017. 22:46 Napisao/la  SC

Prve utakmice osmine finala: PSG - Barcelona 4:0, Benfica - Borussia Dortmund 1:0


Momčad PSG ostvarila je pobjedu (4:0) koja je gromotivo odjenula, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Barcelona je doživjela težak poraz u Parizu.

Obračun španjolskih trenera uvjerljivo je pripao Unaiju Emeryju, koji je napokon dočekao priliku dokazati tko je bolji kada je na raspolaganju imao podjednako kvalitetne igrače kao Luis Enrique.

Za razliku od Seville, koju je Emery vodio zadnjih sezona, PSG ima nekoliko vrhunskih svjetskih klasa!

Dva pogotka Di Marije, prvi iz slobodnjaka, drugi iz plasiranog udarca s 18 metara, spadaju u vrhunska remek-djela. Onakva kakva su privilegija Lea Messija...

Upravo je Messi razlog zbog koje je Barcelona izgledala neprepoznatljivo, najbolji igrač današnjice odigrao je najslabiju utakmicu za Barcelonu u zadnjih nekoliko sezona. Ama baš ništa nije napravio...

Što je najgore, ostavio je dojam da nije ni pokušao nešto napraviti.

PSG je dominirao u osnovnim elementima nogometa: agresivnosti i trčanju.

Tijekom cijele utakmice Barcelona je stvorila samo dvije prilike, Gomes u prvom dijelu kod vodstva PSG od 1:0 i Umtiti (pogodio stativu) u završnici rezultata 4:0 za PSG.

Prema prilika i poluprilikama, koje je PSG propustio realizirati, Barcelona je rezultatski dobro prošla što sve govori i igri katalunjske momčadi.  
 
  Ivan Rakitić ušao u 72. minuti umjesto nevidljivog Inieste. Bolje da nije...

  Benfica je stekla minimalnu prednostu uoči uzvrata ponajviše zbog toga što gosti nisu iskoristili svoje šanse.
 
Najbolju nije iskoristio Aubameyang, koji nije iskoristio kazneni udarac u 58. minuti.

Prve utakmice osmine finala: PSG - Barcelona 4:0 (Di Maria 18, 55, Draxler 40, Cavani 72), Benfica - Borussia Dortmund 1:0 (Mitroglou 49)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.