LIGA PRVAKA

Porto znalački kaznio pogreške Bayerna

Srijeda, 15. travnja 2015. 22:54 Napisao/la  SC

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka: PSG - Barcelona 1:3, Porto - Bayern 3:1

Barcelona je bila prejaka za oslabljeni PSG, katalunjska momčad pobjedom na Parku prinčeva praktično je osigurala nastup u polufinalu. Luis Suarez dvama pogocima u završnici utakmice dotukao je parišku momčad, koja se nije mogla suprostaviti naletu trojice goropadnih napadača Barcelone.

Leo Messi nije postigao pogodak, iako je imao prilika. U 14. minuti Messi je pogodio desnu vratnicu i najavio ono što će uslijediti četiri minute kasnije. Parižani su olako izgubili loptu u 18. minuti, Messi se sjurio prema vratima domaćina, idealno proigrao Neymara, koji je sam osvanuo ispred Sirigua i lagano poentirao - 0:1.

PSG je igrao bez Ibrahimovića, Motte, Verrattija, a u 21. minuti iz igre je zbog ozljede morao izaći i Thiago Silva.

U drugom dijelu PSG je malo povećao razinu agresivnosti, izgledala je igra domaćina dosta dobro sve dok Suarez nije pokazao igračku raskoš, kada je prošao četvoricu igrača i postigao pogodak. Treći pogodak Suarez je postigao prošavši kraj Davida Luiza, koji je izgledao kao da bojkotira svoju momčad.

PSG: Sirigu, van der Wiel, Thiago Silva (21 David Luiz), Marquinhos, Maxwell, Rabiot (65 Lucas), Cabaye, Matuidi, Lavezzi, Cavani, Pastore

BARCELONA: ter Stegen, Montoya (80 Adriano), Pique, Mascherano, Jordi Alba, Rakitić (74 Mathieu), Busquets, Iniesta (53 Xavi), Messi, Suarez, Neymar

Bayern je doživio poraz, koji uzvratnu utakmicu čini vrlo neizvjesnom. Prije utakmice bilo je jasno da bez Robbena i Riberyja minhenska momčad neće biti ubojita, ali nitko nije mogao očekivati da će Boateng i Dante tako griješiti.

Neuer i Quaresma

Quaresma je već u 3. minuti realizirao kazneni udarac koji je skrivio Alonso, da bi u 10. minuti isti igrač oteo loptu neopreznom Danteu i mirno poentirao pokraj Neuera. Bayern se vratio nakon šokantnog početka pogotkom Alcantarea u 28. minuti, kada je obrana Porta zaboravila na Brazilca, koji je sa 6 metara lagano pogodio mrežu.

U 65. minuti Boateng je katastrofalno reagirao na okomito ubačenu loptu, pogriješio u procjeni, što je Martinez znalački iskoristio, prošao Neuera i postavio konačni rezultat koji Portu daje velike šanse u uzvratu s obzirom na formu portugalske momčadi i probleme u Bayernu.


PORTO: Fabiano, Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro, Herrera, Casemiro, Oliver Torres (75 Ruben Neves), Quaresma (84 Evandro), Martinez, Brahimi (80 Hernani)

BAYERN: Neuer, Rafinha, Boateng, Dante, Bernat, Lahm, Alonso (74 Badstuber), Alcantara, Muller, Gotze (56 Rode), Lewandowski

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka: PSG - Barcelona 1:3 (Mathieu 82-ag/Neymar 18, Suarez 67, 79), Porto - Bayern 3:1 (Quaresma 3-11m, 10, Martinez 65/Alcantara 28)

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.