Liga prvaka: Pep Guardiola pobijedio Barcelonu u atraktivnoj utakmici na Etihadu

Utorak, 01. studenog 2016. 22:47 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola: Man. City - Barcelona 3:1. Na Etihadu se igrala utakmica koje se ni Barcelona ne treba stidjeti što dovoljno govori o igri Manchester Cityja

Liga prvaka - 4. kolo
    
Pep Guardiola pobijedio je Barcelonu! Manchester City ostvario je prvu pobjedu protiv Barcelone  pod vodstvom trenera kojega smatraju idejnim začetnikom načina igre Barcelone, koju je do perfekcije doveo Leo Messi.

U iznimno atraktivnoj utakmici upravo je Messi predvodio razigranu Barcelonu na Etihadu, koji je više od pola sata svjedočio najboljem što može odigrati jedna od najboljih momčadi na svijetu.

U 21. minuti Messi je postigao pogodak na kraju kontranapada, koji bi se trebao prikazivati u školama nogometa.

Pogodak se dogodio u trenucima naglašene nadmoći Barcelone, Manchester City izgledao je nemoćno isto kao u zadnjoj utakmici na Camp Nou. Činilo se da će Messi opet presuditi Guardioli!

A onda je u 34. minuti pogriješio Sergi Roberto u zadnjoj liniji, Aguero, Sterling i strijelac  Gundogan malonogometnom su akcijom kaznili pogrešku - 1:1.

Od toga trenutka do kraja utakmice Manchester City počeo je igrati kao da su igrači Pepa Guardiole uzeli stimulans, a Messi počeo stajati kao da je popio tabletu za spavanje.

Gledatelji su uživali u  nogometu, koji je obilovao vrhunskim potezima, brzinom, agresivnošću u duelima, obiljem poluprilika i nekoliko izrazitih prilika na objema stranama.

Više prilika stvorio je brži i konkretniji Manchester City, koji je apsolutno zaslužio povijesnu pobjedu.

U 51. minuti De Bruyne je postigao pogodak iz slobodnog udarca koji ide na dušu vrataru ter Stegenu, a Gundogan je u 74. minuti zakucao loptu u mrežu na kraju akcije kojom su domaći igrači potpuno izigrali obranu Barcelone.

Imala je Barcelona nekoliko prilika za povratak u utakmicu, najbolju nije iskoristio Andre Gomes, koji je uzdrmao gredu u 65. minuti, kada je ispred njega stajao samo vratar Caballero.
    
Ukupno gledano, na Etihadu se igrala utakmica koje se ni Barcelona ne treba stidjeti što dovoljno govori o igri Manchester Cityja.

MANCHESTER CITY: Caballero, Zabaleta, Otamendi, Stones, Kolarov, Sterling (70 Jesus Navas), De Bruyne (88 Nolito), Fernandinho (60 Fernando), Gundogan, Silva, Aguero.

BARCELONA: ter Stegen, Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne, Rakitić (61 Turan) Busquets, Andre Gomes (77 Rafinha), Messi, Luis Suarez, Neymar.

Napoli je bez Hrvata u zapisniku osvojio bod protiv Bešiktaša
    
Domagoj Vida igrao za Dynamo, koji je doživio treći poraz. Djelomično zbog toga što je Morales promašio penal.    

Četiri  kluba nakon 4. kola osigurala su plasman u osminu finala, Arsenal i PSG (Skupina A) i Atletico i Bayern (Skupina D).
        
Skupina A: Ludogorets - Arsenal 2:3 (Cafu 12, Keseru 15/Xhaka 20, Giroud 42. Ozil 88), Basel - PSG 1:2 (Zuffi 76/Matuidi 43, Meunier 90)
Poredak: Arsenal i PSG 10, Basel i Ludogorets 1

Skupina B: Benfica - Dynamo Kiev 1:0 (Salvio 45+2-11m), Bešiktas - Napoli 1:1 (Quaresma 79-11m/Hamsik 82)
Poredak:    Napoli i Benfica 7, Bešiktas 6, Dynamo Kiev 1
    
Skupina C: Borussia M'gladbach - Celtic 1:1 (Stindl 32/Dembele 76), Man. City - Barcelona 3:1 (Gundogan 39, 74, De Bruyne 51/Messi 21)
Poredak:    Barcelona 9, Man. City 7, Borussia (M) 4, Celtic 2

Skupina D: PSV - Bayern 1:2 (Arias 14/Lewandowski 34-11m, 74), Atlético - Rostov 2:1 (Griezmann 28, 90+3/Azmoun 30)
Poredak: Atletico 12, Bayern 9, PSV i Rostov 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.