LIGA PRVAKA

Chelsea ispao, prošli Celtic, Juventus, Galatasaray

Srijeda, 05. prosinca 2012. 23:06 Napisao/la  SC

Utakmice 6. kola: Chelsea - Nordsjaelland 6:1, Shakhtar - Juventus 0:1, Manchester Utd. - CFR Cluj 0:1

LIGA PRVAKA  - 6. kolo

Posljednja tri mjesta u ždrijebu osmine finala Lige prvaka, koji će se 20. prosinca 2012. godine održati u Nyonu, zauzeli su talijanski prvak Juventus, Celtic i Galatasaray. Posebno zanimljivo bilo je na Celtic Parku gdje su domaćini do velikog uspjeha stigli nakon što je kazneni udarac hladnokrvno izveo Chris Commons u 82. minuti dok svi na klupi Škota nisu gledali izvođenje kaznenog udarca koji im je donio veliko slavlje i istovremeno označio preseljenje Benfice.

Turski Galatsaray napravio je podvig i preokret vrijedan osmine finala. Slavili su Turci u Bragi nakon što su u poluvremenu gubili 1:0. Burak Yilmaz postigao je sve pogotke za Galatasaray u Ligi prvaka, njih pet, a onaj presudni djelo je Areka Yilmaza. U toj skupini ništa nije vrijedila fantastična pobjeda Cluja na Old Traffordu. Rumunje za koje je susret sa klupe pratio Saša Bjelanović od nastavka natjecanja u Ligi prvaka udaljila je slabija međusobna gol-razlika u odnosu na igrače "imperatora" Fatiha Terima.

 

CHELSEA - NORDSJELLAND 6:1

CHELSEA: Čech, Ivanović, A. Cole (60' Bertrand), David Luiz, Cahill, Oriol Romeu. Ramires (65' Oscar), Hazard, Torres, Juan Mata (74' Paulo Ferreira), Moses,

NORDSJELLAND: J. Hansen, Mitiliga, Parkhurst, Gundelach, Runje (11' Beckmann), Adu, Stokholm, Lorentzen, Tičinović (65' Issah), Christiansen (61' Kildentoft), John.

Aktualni europski prvak Chelsea stigao je do lake i vrlo uvjerljive pobjede protiv danskog Nordsjellanda. Završilo je 6:1 za "penzionere", no ta im pobjeda nije donijela nastavak natjecanja u elitnom klupskom natjecanju i mogućnost obrane naslova. Time su postali prvi europski prvak u eri Lige prvaka, koji se od natjecanja oprostio u prvoj fazi.

Bila je to čudna utakmica koju po dobru neće pamtiti Ivan Runje. Već u petoj minuti ozlijedio se a u 11. je morao biti zamijenjen. Prvo poluvrijeme sa tri kaznena udarca od kojih je samo jedan realiziran, a po jedan promašen na svakoj strani donijelo je dosta uzbuđenja. Danci su preko Johna smanjili u prvoj minuti nastavka, no to je bilo sve što su mogli protiv Chelseaja. Englezi su im do kraja utrpali pola tuceta golova no to im je bilo dovoljno za utješnu nagradu zvanu Europa liga.

Mario Tičinović za Dance je igrao do 65. minute.

SHAKHTAR - JUVENTUS 0:1

SHAKHTAR: Pjatov, Kučer, Rat, Rakitskiy, Stepanenko, Fernandinho, Willian, Alex Teixeira (65' Ilsinho), Srna, Eduardo (46' Dević), Mikhitaryan.

JUVENTUS: Buffon, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Asamoah, Vidal, Vučinić (88' Matri), Giovinco (90' Giaccherini).

Nogometaši Juventusa pokazali su u Donjecku kako vrhunska momčad reagira u odlučnom trenutku natjecanja. Talijanski prvak uspio je pobijediti ukrajinskog prvaka u utakmici uoči koje se naveliko spekuliralo o neodlučenom rezultatu s kojim bi obje momčadi osigurale plasman u idući krug natjecanja: Šahtar kao prvi, Juventus na drugom mjestu! Na kraju je Juventus prvi u skupini u kojoj je europski prvak Chelsea završio na trećem mjestu.

Juventus se od prve minute nametnuo i pokazao da nije došao braniti nulu. Iako utakmica u prvom dijelu nije bila osobito zanimljiva, Giovinco je 29. minuti promašio cilj s ruba kaznenog prostora u čistoj poziciji za udarac koju mu je pripremio Vučinić. Sumnjivo igranje rukom Fernandinha u 21. minuti za suca nije bilo vrijedno kaznenog udarca, pa Juventus nije uspio materijalizirati dominaciju.

U 49. minuti Rakitskiy je izveo snažni slobodni udarac, Buffon je odbio loptu koju je Alex Texiera na 11 metara slabo zahvatio. U 53. minuti Pirlo je udarcem sa 16 metara pogodio desnu vratnicu, što je bio uvod jedinom pogotku.

A jedini pogodak pao nakon što je asistent Lichtsteiner bio u zaleđu kada je na desnom boku primio loptu, koju je silovito poslao u kazneni prostor. Na loptu su uklizali Giovinco i Kucher od kojega se lopta odbila u mrežu – 0:1.

Od toga se trenutka počeo igrati zanimljiv nogomet budući da je Šahtar pokušavao izjednačiti. Najbliži pogotku domaćini su bili u 67. minuti kada je Asamoah nespretno odbio loptu koja je zastala u vratnici, međutim, najbolja obrana talijanske lige uspjela je relativno lako otkloniti svaku domaću pomisao na pogodak.

S druge strane otvorio se slobodni prostor kojega su gosti koristili za kontre. Stvorili su Talijani nekoliko situacija u kojima je nedostajalo malo više mirnoće i kvalitete u zadnjem pasu da pitanje pobjednika bude ranije riješeno. Međutim, rezultat 1:0 tradicionalno spada u najdraža talijanska dostignuća.

BARCELONA - BENFICA 0:0

BARCELONA: Pinto, Puyol, Montoya, Adriano (66' Pique), Planas, Thiago Alcantara, Song, Sergi Roberto, Rafinha (58' Messi), Villa, Tello (79' Deulofeu).

BENFICA: Artur, Luisao, Maxi Pereira, Garay, Nolito (63' Bruno Cesar), Matić, Andre Gomes, Lima (74' Oscar Cardozo), John, Rodrigo (74' Andre Almeida), Melgarejo.

Tito Villanova u dvoboj protiv Benfice ušao je sa samo tri prvotimca, a činjenica da je nezagrijanog Lea Messija u igru ubacio u 58. minuti te da se on ozlijedio u 86. minuti mogla bi biti puno skuplja za Katalonce od remija bez pogodaka.

 Ono što je u 12. minuti promašio Rodrigo spada u kategoriju "vjerovali ili ne". Na asistenciju  Johna, Rodrigo je krenuo potpuno sam prema Pintu, ali umjesto sigurnog vodstva Portugalaca njegova je lopta otišla pored gola.  Sedam minuta kasnije Lima je glavom s tri metra pucao pored Barcelonina gola. Tek u 23. minuti Katalonci su preko Tella stvorili prvu prigodu, ali njegov  je udarac završio pored gola. U narednom napadu Garai sa gol crte izbija pokušaj Rafinhe. Treću veliku prigodu za Portugalce promašio je Lima u 32. minuti, točnije njegov je udarac uz intervenciju Pinta završio na stativi. U 35. minuti Ola John je imao novu sjajnu prigodu za goste, no Pinto je njegov pokušaj izbio u čak osmi korner.

I u drugom poluvremenu bilo je nekoliko fantastičnih prilika na obje strane, a onda je Tito Villanova odlučio ipak na teren poslati Lea Messija i dodatno oplemeniti igru.  Niti Messi nije donio promjenu rezultat unatoč tri lijepe prigode. Da stvar bude gora, pri jednom udarcu u 86. minuti Messi se ozlijedio i morao napustiti igru kada je Villanova već napravio sve izmjene.

Rezultati 6. kola:

Skupina E: Chelsea - Nordsjaelland 6:1 (David Luiz 38'-11m, Torres 45'+2,56', Cahill 51', Juan Mata 63', Oscar 71'/John 46'), Shakhtar - Juventus 0:1 (Kučer (56'-ag).

Poredak: 1. Juventus 12, 2. Shakhtar 10, 3. Chelsea 10, 4. Nordsjelland 1 bod

Skupina F: Bayern - BATE Borisov 4:1 (Gomez 22', Muller 54', Shaquiri 66', Alaba 84'/Filipenko 89'), Lille -Valencia 0:1 (Jonas 35'-11m).

Poredak: 1. Bayern 13, Valencia 13, 3. BATE 6, Lille 3 boda

Skupina G: Barcelona - Benfica 0:0, Celtic - Spartak 2:1 (Hooper 21', Commons 82'-11m/Ari 39').

Poredak: 1. Barcelona 13, 2. Celtic 10, 3, Benfica 8, 4. Spartak Moskva 3 boda

Skupina H: Braga - Galatasaray 1:2 (Mossoro' 32'/Burak Yilmaz 58', Yilmaz 78'), Manchester U. - CFR Cluj 0:1 (Luis Alberto 56').

Poredak: 1. Manchester United 12, 2. Galatasaray 10, 3. CFR Cluj 10, 4. Braga 3 boda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.