Liga prvaka: Okršaji u Barceloni i Dortmundu plijene pažnju nogometne javnosti

Srijeda, 06. studenog 2013. 10:17 Napisao/la  SC

Dvoboji Borussije Dortmund  i Arsenala, te Barcelone i Milana pobuđuju najviše zanimanja. Leo Messi je svoj posljednji pogodak postigao upravo protiv Milana prije petnaest dana

 

Utakmicama 4. kola u skupinama E, F, G i H bit će večeras zaključeno četvrto kolo grupne faze natjecanja u Ligi prvaka. Ponovno će se susresti iste momčadi kao i prije dva tjedna, ali u zamjenjenoj ulozi domaćina. Tako će na Camp Nou stići Milan, a na 'žuti zid' dortmundskoj Borussiji dolazi goropadni Arsenal. I u prošlom kolu taj je dvoboj ponudio mnogo zanimljivosti.

Sukobit će se ponovno Jurgen Klopp i Arsene Wenger kojemu se već vraća uloženo na tržištu ovoga ljeta. No, ako se Mesut Ozil vratio Wengeru, onda se Henrik Mhiktaryan vratio Kloppu pogotkom na Emiratesu. Arsenal dolazi nakon velike pobjede protiv Liverpoola, žuto-crni ih dočekuju u seriji od četiri uzastopne pobjede. Situacija na ljestvici skupine F sugerira potpunu izjednačenost toga dvojca s Napolijem koji se vraća kući nakon pobjede u Marseilleu. Francuska momčad nije imala previše šansi na svom stadionu, no ne treba ih unaprijed otpisivati.

Što se pak tiče dvoboja starih znanaca Barcelone i Milana, oni neće imati što skrivati jedni od drugih. U posljednje dvije godine susreli su se čak sedam puta u Ligi prvaka. U osmome je, kao i u većini dosadašnjih katalonski div izraziti favorit. Leo Messi je svoj posljednji pogodak postigao upravo protiv Milana prije petnaest dana, Barcelona je pokazala u posljednja tri domaća kola da može i bez njega.

Naredali su momci Gerarda Martina najprije Real Madrid u El Classicu, potom Celtu i Espanyol u međuprostoru između dva ogleda s Milanom. Forma 'rossonera' sugerira sve samo ne spremnost za put na Camp Nou, u zadnja dva mjeseca momčad ima tek dvije pobjede uz pet remija i četiri poraza u službenim susretima. Za pobjedu ne znaju već dvadesetak dana, od minimalnog slavlja nad Udineseom (1:0). Zaledila ih je nakon toga Parma, pa onda i Fiorentina, ove subote na Meazzi. Milan mora paziti na ugled, jer iza leđa mu vrebaju Ajax i Celtic, koji je svoje prve bodove upisao upravo u međusobnom dvoboju na Hampden Parku.

U skupini E će se na Stamford Bridgeu susresti Chelsea i Schalke. Repriza je to dvoboja kojeg su Plavi iz Londona u prošlom kolu dobili usred Gelsenkirchena (3:0). No, u međuvremenu je prekinut niz Bluesa od šest uzastopnih pobjeda, a Schalke je ovoga vikenda kao gost porazio berlinsku Herthu. Večerašnji suparnici imaju jednak broj bodova, pa pobjednik te utakmice može početi razmišljati o drugom krugu. Basel je u prvom kolu u Londonu pokazao da favoriti, bez obzira na ime mogu izgubiti unaprijed upisane bodove. Upravo su Švicarci sami sebe iskompromitirali u prošlom kolu kada su u Bukureštu sa Steauom odigrali tek 1:1. Da su slavili, tri bi momčadi na vrhu ljestvice bile poravnate, ovako će novu priliku za pobjedu imati na svom travnjaku čekajući kiks vodećeg dvojca.

Najčišća je situacija ona iz skupine G. Ondje madridski Atletico ima maksimalan učinak iz prva tri kola, dok ga večeras kod kuće očekuje lagan zalogaj u obliku bečke Austrije. Nikoga ne podcjenjujući, Diego Costa i društvo su ipak nekoliko klasa više od ovosezonskih krvnika nogometaša Dinama. Borba za drugo mjesto grčevito se vodi između Porta i Zenita. Rusi su u prošlom kolu slavili na gostovanju, bili bi vrlo blizu prolaska kada bi isto ponovili i u St. Petersburgu.

Liga prvaka, 4. kolo, srijeda (20.45)

 

Skupina E: Chelsea - Schalke, Basel - Steaua

 

Skupina F: Borussia (D) - Arsenal, Napoli - Marseille

 

Skupina G: Zenit - Porto (18), Atletico (M) - Austria Beč

 

Skupina H: Barcelona - Milan, Ajax - Celtic

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.