×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Liga prvaka: Može li bavarski ponos spriječiti "euro Clasico"

Četvrtak, 05. travnja 2012. 11:07 Napisao/la 

Protiv Bayerna nas očekuje prokleto težak posao. Da, Bavarci imaju apsolutno pravo razmišljati o naslovu prvaka Europe, uopće ne sumnjam kako su sposobni za velike stvari, poručio je Cristiano Ronaldo

Otprilike je to, uz uvijek moguće nijanse, polufinale kakvo se dalo predvidjeti. Chelsea protiv Barcelone i Real Madrid protiv Bayerna. Ključno pitanje? Može li bavarski ponos spriječiti španjolski "euro clasico"? Može li Bayern zakomplicirati "sigurnu okladu" i spriječiti finale Lige prvaka između Barcelone i Reala, koje se igra baš na Allianz Areni u Muenchenu?

Real Madrid je, nema sumnje, uz Barcelonu najpotentnija momčad planete. Repertoar napadačkog oružja kojim raspolažu "kraljevi" je doista nevjerojatan i mora vas natjerati na popriličnu dozu straha. Jose Mourinho u vlastitoj svlačionici ima igrače koji u svakom trenutku, svaku momčad svijeta, osim možda Barcelone, mogu poslati u - povijest. To je, naravno, očekivana priča, jer Real je i na početku sezone figurirao kao jedan od najizglednijih kandidata za osvajanje "trofeja s ušima".

S druge strane, Bayern je, definitivno, momčad koja je doživjela najveću kvalitativnu transformaciju u posljednjih mjesec i pol dana. Ključni trenutak dogodio se 22. veljače, u prvoj utakmici osmine finala. Bayern je tada na St. Jakob Parku izgubio 1:0 od Basela, a Jupp Heynckes, trener Bavaraca izgledao je poput savršenog kandidata za burzu rada.

- Radimo previše grešaka i zvona na uzbunu su upaljena, to sada više ne možemo negirati, rekao je tada Heynckes. U uzvratu je Bayern "razvalio" Basel sa nevjerojatnih 7:0 i iz očajnih gubitnika transformirao se u momčad koju su počeli tretirati trećom u Europi, iza Barcelone i Real Madrida. Njemačka upornost i vjera u vlastite mogućnosti, uz kvalitetu koju Bayern apsolutno ima, generirali su opći stav da se s Bavarcima mora računati više nego ozbiljno.

Mnogi su, kada je Bayern tresla kriza, zaboravili da u toj momčadi stanuju "frajeri" poput Riberyja, Robbena, pa i Gomeza, koji mogu probiti baš svaku obranu. Sada su dobili takvu injekciju adrenalina i samopouzdanja, više nisu sramežljivi i sterilni, nego goropadni i uvjereni kako mogu protiv svih. U redovima Bayerna se najčešće spominje "ispunjenje snova" - igranje finale Lige prvaka na svom stadionu.

Real je, vjerojatno, za nijansu kvalitetnija momčad, s više "zvjezdanih likova" u svojoj momčadi, ali polufinalni dvoboji 17. i 25. travnja protiv Bayerna jamstvo su konačnog spektakla. Favorita je teško predvidjeti, jer uz dužno poštovanje prema Mourinhu i ostalim "kraljevima", kada Nijemac počne vjerovati u sebe, onda je moguće apsolutno - sve.

- Protiv Bayerna nas očekuje prokleto težak posao. Da, Bavarci imaju apsolutno pravo razmišljati o naslovu prvaka Europe, uopće ne sumnjam kako su sposobni za velike stvari. Ali, i mi smo u sjajnoj formi, što znači da nas čekaju dvije velike, velike utakmice, rekao je Cristiano Ronaldo. A kad to kaže čovjek kojega uglavnom protivnici i ne zanimaju previše, onda je sve jasno...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.