Liga prvaka: Mbappeov hat-trick u Barceloni, Liverpool pobijedio u Budimpešti

Utorak, 16. veljače 2021. 22:59 Napisao/la  SC
Pique je bio nemoćan u duelima s Mbappeom
Pique je bio nemoćan u duelima s Mbappeom

PSG i Liverpool na gostovanjima su stekli prednost u prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka, Mbappe je na Camp Nou trima pogocima zadao Barceloni još jedan težak udarac.

U 26. minuti Kurzawa je slučajno po nogi zahvatio de Jonga, Messi je pogodio iz kaznenog udarca.

Nakon toga Barcelona je jednostavno nestala!

PSG je izjednačio nakon malonogometne kombinacije Verratija i Mbappea, koji se u 32. minuti zakucao loptu iznad ter Stegena.

Pariška momčad igrala je brzo, okomito i osmišljeno u napadu, još bolje u obrani, u prvom dijelu jedino je Griezmann (37) bio u prilici za Barcelonu na kraju kontre.

Icardi je imao dvije (19, 45), a Kurzawa (35) jednu izglednu šansu, ter Stegen dvaput je vrhunski reagirao.

U drugom dijelu Barcelone je održavala kakvu-takvu ravnotežu još petnaestak minuta.

U 50. minuti opet je ter Stegen dobro reagirao nakon što je Kean ušao u kazneni prostor zdesna.

Nakon otprilike sat ohrabrila se Barcelona, počela je domaća kroz posjed lopte težište igre održavati na polovicu gostiju i odmah primila pogodak.

PSG ima igrače rođene za kontre, Mbappe je bio praktično neuhvatljiv na širokom prostoru.

U 65. minuti Florenzi je pobjegao desnom stranom, vratio loptu u sredinu, Pique je nasumice skrenuo loptu, natrčao je Mbappe na drugoj strani i s 10 metara pogodio mrežu.

U 68. minuti Mbappe je prošao kraj Desta kao da ga nema, ter Stegen je uspio nogama blokirati udarac iz zatvorene pozicije slijeva.

U 70. minuti Peredes je ubacio iz prekida, obrana Barcelone pustila je Keana, koji se na drugoj vratnici naklonio ispred ter Stegena i glavom loptu skrenuo u mrežu.

U 82. minuti vratar Navas umalo je postao asistent zbog indolentnog pokušaja dodavanja u zatvorenoj poziciji, ispred svojih vratiju pogodio je u nogu Griezmanna, odbijena lopta prošla je tik uz daljnju vratnicu.

Trenutak Navasove nepažnje važan je zbog nečega drugoga, bila je to najbolja prilika Barcelone u drugom dijelu!

U 85. minuti dogodila se klasična kontra, PSG je pred kazneni prostor Barcelone stigao s viškom igrača "3 prema 2", Draxler je odigrao ulijevo Mbappeu, koji je precizno pogodio suprotni kut za hat-trick.

Liverpool je prekinuo neugodnu seriju negativnih rezultata na Puskás Areni u Budimpešti, pobjeda protiv RB Leipziga vratila je malo mira na Anfield.

Olmo je u početnoj formaciji Leipziga igrao središnjeg napadača.

RB Leipzig bio je domaćin u Budimpešti, jer njemačke vlasti nisu dozvolile ulazak momčadi Liverpoola zbog korona-restrikcija prema državama izvan EU.

Prve utakmiuce osmine finala Lige prvaka: Barcelona - PSG 1:4 (Messi 26-11m/Mbappe 32, 65, 85, Kean 70), RB Leipzig - Liverpool 0:2 (Salah 53, Mane 58)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.