Liga prvaka: Mario Mandžukić postigao tri pogotka protiv Olympiakosa

Srijeda, 26. studenog 2014. 23:10 Napisao/la  SC

Rezultati: Atletico - Olympiakos 5:0, Arsenal - Borussia (D) 2:0, Leverkusen - Monaco 0:1

Mario Mandžukić ostvario je hat-trick u pobjedi (4:0) Atletica nad grčkim Olympiakosom. U 5. kolu Mandžukić se pridružio Messiju i Agueru, koji su večer ranije obilježili sa po tri pogotka. Mandžukić je zamijenjen u 69. minuti, da nije možda bi ušao u anale Lige prvaka budući da je Olympiakos djelovao izgubljeno u završnici utakmice.


ATLETICO: Moya, Ansaldi, Juanfran, Gimenez, Godin, Koke, Garcia, Gabi, Tiago (46 Suarez), Turan (66 Jimenez), Mandžukić (69 Griezmann)

OLYMPIAKOS: Jimenez, Masuaku, Botia, Abidal, ElAbdellaoui, Milivojević, Ndinga, Maniatis (46 Fuster), Dominguez (72 Bouchalakis), Afellay (46 Kasami), Mitroglou


U skupini C Monaco našeg Danijela Subašića je iznenadio Leverkusen i pobijedio drugi put ove sezone identičnim rezultatom, 1:0. Tin Jedvaj je susret odgledao s klupe za pričuve Leverkusena. Zenit je minimalnom domaćom pobjedom s 1:0 nad Benficom izbacio goste iz Portugala iz Europe, dok će Monaco, Leverkusen i Zenit u zadnjem kolu odlučivati tko ide u Europsku ligu, a tko u daljnju fazu Lige prvaka.

U skupini B je slična situacija. Jedino je Real siguran, koji je pobijedio Basela pogotkom Ronalda, koji se na listi najbolljih strijelaca Lige prvaka izjednačio s Raulom na drugom mjestu. Bugarski Ludogorec je izvukao 2:2 s Liverpoolom ostavio si tako minimalne šanse za prolazak.

U skupini D Arsenal je pobijedio Borussiu Dortmund i borbi za mjesta jer su još prošlo kolo i jedni i drugi osigurali prolaz. Strijelci su bili Sanogo i Sanchez. U drugoj utakmici skupine, belgijski Anderlecht je pobjedom 2:0 nad Galatasarayem osigurao europsko proljeće, ali natjecanje nastavlja u Europskoj ligi.

Rezultati 5. kola:

Skupina A: Atletico Madrid - Olympiacos 4:0 (Mandžukić 38, 62, 65, Garcia 9), Malmo - Juventus 0:2 (Llorente 49, Tevez 88)
Poredak: Atletico 12, Juventus 9, Olympiacos 6, Malmo 3

Skupina B: Basel - Real 0:1 (Ronaldo 35), Ludogorec - Liverpool 2:2 (Abalo 3, Terziev 88/Lambert 8, Henderson 37)
Poredak: Real 15, Basel 6, Liverpool i Ludogorec po 4

Skupina C: Leverkusen - Monaco 0:1 (Ocampos 72), Zenit - Benfica 1:0 (Danny 80)
Poredak: Leverkusen 9, Monaco 8, Zenit 7, Benfica 4

Skupina D: Arsenal - Borussia 2:0 (Sanogo 2, Sanchez 57), Anderlecht - Galatasaray 2:0 (Mbemba 44, 86)
Poredak: Borussia 12, Arsenal 10, Anderlecht 5, Galatasaray 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.