Liga prvaka: Manchester City pobijedio Romu na Olimpicu u odlučujućoj utakmici

Srijeda, 10. prosinca 2014. 22:55 Napisao/la  SC

Rezultati: Roma - Manchester City 0:2, Barcelona - PSG 3:1

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Romu na Olimpicu rezultatom 2:0 i u izravnom dvoboju ostvarili plasman u drugi krug natjecanja. Momčad aktualnog engleskog prvaka napokon je uspjela dočekati proljeće u Ligi prvaka iako je u najvažnijoj utakmici igrala bez dvojice najboljih igrača, Aguera i Yaya Tourea.

Samir Nasri odlučio je utakmicu u Rimu fantastičnim pogotkom u 60. minuti. Do tada se igralo međusobno vrlo oprezno i relativno uravnoteženo, a neobranjiv pogodak posljedica je Nasrijeva nadahnuća. Po udarcu s 20 metara lopta je silitovo udarila u bližu vratnicu i završila let u mreži - 0:1.

Romi je za prolaz trebala pobjeda, ali igrači talijanskog doprvaka nisu uspjeli kroz organiziranu igru stvoriti željeni pritisak. Najbliži pogotku bili su kada je Manolas udarcem glavom nakon prekida loptu poslao u lijevi kut, Hart se ispružio i loptu skrenuo u vratnicu. Roma s De Rossijem na klupi, čudnom zamjenom Ljajić - Iturbe, nije pokazala ništa vrijedno.

U 86. minuti Nasri je lucidno asistirao Zabaleti za drugi pogodak - 0:2.

ROMA: De Sanctis, Maicon (79 Florenzi), Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas, Ljajić (67 Iturbe), Nainggolan, Keita, Gervinho, Pjanić, Totti (70 Destro)

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, Demichelis, Mangala, Clichy, Jesus Navas (67 Silva), Fernandinho, Fernando, Milner, Nasri (89 Kolarov), Džeko (78 Jovetić)

Barcelona je u prestižnom susretu pobijedila PSG. Ibrahimović je postigao jedini pogodak za goste i nastavio tradiciju da nikako ne može pobijediti bivše klubove. Ivan Rakitić ušao je u igru u 68. minuti umjesto Pedra.

Šahtar je bez Darija Srne osvojio bod u Portu, koji ništa ne znači objema momčadima koje su prolaz osigurale prije zadnje utakmice.

Schalke je uspjehom u Mariboru iskoristio pobjedu Chelsea i ostvario plasman u idući krug natjecanja. Ajax i Athletic nisu ništa prepustili slučaju, pobjedama nastavljaju natjecanje u Europa ligi.

Bayern, Man. City, Barcelona, PSG, Chelsea, Schalke, Porto i Šahtar nastavljaju natjecanje u Ligi prvaka, Roma, Ajax, Sporting i Athletic igraju u Europa ligi.

Rezultati 6. kola:

Skupina E: Bayern - CSKA 3:0 (Muller 18-11m, Rode 84, Gotze 90), Roma - Manchester City 0:2 (Nasri 60, Zabaleta 86)
Poredak: Bayern 15, Manchester City 8, Roma 5, CSKA 5

Skupina F: Barcelona - PSG 3:1 (Messi 19, Neymar 41, Suarez 77/Ibrahimović 15), Ajax - APOEL 4:0 (Schone 45-11m, 50, Klaassen 53, Milik 74)
Poredak: Barcelona 15, PSG 13, Ajax 5, APOEL 1

Skupina G: Chelsea - Sporting 3:1 (Fabregas 8-1mm, Schurrle 16, Mikel 56/Silva 50), Maribor - Schalke 0:1 (Meyer 62)
Poredak: Chelsea 14, Schalke 8, Sporting 7, Maribor 3

Skupina H: Porto - Šahtar 1:1 (Abuoabakar 87/Stepaneneko 51), Athletic - BATE 2:0 (San Jose 47, Suaseta 88)
Poredak: Porto 14, Šahtar 9, Athletic 7, BATE 3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.