Liga prvaka: Man. City pobijedio na Santiago Bernabeu, Juventus razočarao u Lyonu

Srijeda, 26. veljače 2020. 22:59 Napisao/la  SC

Manchester City preokrenuo rezultat pogocima u 78. i 83. minuti, Sergio Ramos u 86. minuti dobio crveni karton. Juventus poražen u Lyonu

Mahrez i De Bruyne
Mahrez i De Bruyne

Manchester City pobijedio je Real Madrid na Santiago Bernabeu boljom igrom u nastavku utakmice.

Gabriel Jesus imao veliku priliku prvi načeti mrežu, Courtois je sjajno reagirao.

Nedugo nakon toga Benzema je glavom skrenuo loptu, Ederson je pokazao visoku klasu i obranio težak udarac.

Pred kraj prvoga poluvremena Gabriel Jesus dočekao je na volej odbijenu loptu, nije dobro tehnički odradio udarac, obrana domaćina panično je izbacila loptu iz svoga peterca.

U drugom dijelu gosti su odmah počeli igrati okomitije, Mahrez je počeo dobivati duele s Mendyjem, otvorila se lijeva strana domaće obrane.

Dvaput je Mahrez uputio opasne udarce prije nego što je ušao u najbolju priliku, u 56. minuti je pobjegao Mendyju, primio loptu u trku ispred Courtoisa, koji je uspio obraniti udarac.

Kazna za promašaj stigla je u 60. minuti, kada je Modrić presjekao dodavanje u zadnjoj trećini, Vinicius se zaletio na nepostavljenu obranu i proigrao Iscu, koji je ispred Edersona loptu poslao u mrežu - 1:0.

Nastavio je Manchester City dominirati, domaća se momčad počela braniti i čekati mogućnost za kontre.

U završnici utakmice raspala se igra domaće momčadi pod pritiskom.

U 78. minuti De Bruyne je izveo vrhunsku majstoriju, na malom prostoru između trojice igrača malonogometnim osjećajem ubacio je precizno Gabrielu Jeusu, Sergio Ramos je bio kratak u skoku, napadač gostiju iz blizine glavom je pogodio mrežu - 1:1.

U 82. minuti Sterling je iznudio prekršaj Carvajala, De Bruyne je staloženo pogodio mrežu iz kaznenog udarca - 1:2.

U 86. minuti Gabriel Jesus pobjegao je Sergiju Ramosu, koji je na rubu kaznenog prostora prekršajem za crveni karton zaustavio napadača gostiju.

Desetorica igrača Real Madrida izdržali su pritisak gostiju koji su mogli uvećati pobjedu (Sterling 89).

REAL MADRID: Courtois, F. Mendy, Ramos, Varane, Carvajal, Valverde, Casemiro, Modrić (84 Jović), Isco (84 L. Vasquez), Vinicius (75 Bale), Benzema

MAN. CITY: Ederson, B. Mendy, Laporte (33 Fernandinho), Otamendi, Walker, Rodri, De Bruyne, Gundogan, Mahrez, B. Silva (73 Sterling), Gabriel Jesus

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka: Real Madrid - Manchester City 1:2 (Isco 60/Gabriel Jesus 78, De Bruyne 83-11m)

Juventus opet nikoga nije oborio s nogu kvalitetnim nogometom, posebice ne momčad Lyona.

Lyon je ostvario značajnu pobjedu u utakmici tijekom koje su domaćini u svemu bitnom parirali favoriziranim gostima oko sat vremena.

U zadnjih pola sata stisnuo je Juventus domaću momčad u zadnju trećinu, pokušavali su gosti pronaći put do mreže, ali je obrana Lyona igrala organizirano i čvrsto.

U 69. minuti Dybala nije iskoristio jedinu izgledniju priliku, u ravni prve vratnice s 13 metara poslao je loptu pokraj vratiju.

LYON: Lopes, Marcal, Marcelo, Denayer, Cornet (81 Andersen), Aouar, Tousart, Bruno, Dubois (78 Tete), Dembele, Ekambi (66 Terrier)

JUVENTUS: Szczesny, Danilo, Bonucci, de Light, Alex SWandro, Pjanić (61 Ramsey), Bentancur, Rabiot (78 Bernardeschi), Ronaldo, Cuadrado (70 Higuain), Dybala

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka: Lyon - Juventus 1:0 (Tousart 31)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.