LIGA PRVAKA

Madridski derbi završio bez pogodaka

Utorak, 14. travnja 2015. 22:52 Napisao/la  SC

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka: Atletico - Real Madrid 0:0, Juventus - Monaco 1:0

Atletico i Real Madrid odigrali su prvu utakmicu četvrtfinala bez pogodaka i previše uzbuđenja. Uoči uzvrata Carlo Ancelotti ima više razloga za brigu nego za veselje, Diego Simeone ponovo je dokazao da zna kako treba igrati protiv gradskog rivala.

Na Vicente Calderonu igrala se utakmicu prema zamislima trenera Atletica Diega Simenonea što znači da su gledatelji mogli malo toga lijepoga vidjeti. Posebice u prvom dijelu utakmice kada je Atletico prezentirao nogomet zbog kojega je Simeone stekao ugled jednog od najvećih destruktivaca na nogometnom planetu, što znači da je cijela momčad bila podređena obrani koja počinje od Mandžukića i Griezmanna.

Osnovna zamisao bila je otupiti napad Real Madrida i izolirati Ronalda, što je Simeone uspio. Ronaldo nije imao priliku tjekom cijele utakmice!

Takav način igre djelotovoran je u utakmicama protiv objektivno boljih momčadi kakva je momčad Real Madrida igrači kojega su nekoliko puta u brzim polukontrama uspjeli poremetiti raspored obrane Atletica, ali je vratar Oblak bio vrlo raspoložen.

Prvi i najbolju priliku na utamici Real Madrid je propustio u 4. minuti, kada Bale nije dobro reagirao, pa je Oblak sjajno intervencijom spriječio pogodak.

Atletico je dočekao pogrešku Real Madrida, kada je Sergio Ramos neprecizno zahvatio loptu, Gabi je presjekao dodavanje i omogućio Griezmannu otvoreni udarac sa 17 metara, koji je Casillas obranio. Bila je to najbolja prilika za Atletico u cijeloj utakmici.

U drugom dijelu Atletico je preuzeo nešto veći rizik u igri, uslijedilo je nekoliko razdoblja kontinuirang napada, ali bez učinka. Završnica utakmice pripala je Atleticu, koji je pritisnuo, međutim, izostao je potez odluke.

Mario Mandžukić pokazao je zavidnu borbenost i ništa više. Nakon što je stradao u duelu sa Sergiom Ramosom nastavio je igru s ozlijeđenom arkadom i pretežito trošio energiju na prigovore i dokazivanje snage u duelima.

Luka Modrić odigrao je korektnu utakmicu bez zapaženog poteza.

ATLETICO: Oblak, Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira, Suarez, Gabi, Arda, Koke (81 Torres), Griezmann (77 Raul Garcia), Mandžukić

REAL MADRID: Casillas, Carvajal (85 Arbeloa), Varane, Ramos, Marcelo, Modrić, Kroos, James Rodriguez, Bale, Benzema (76 Isco), Ronaldo

Danijel Subašić nije primio pogodak iz igre ni u Torinu, gdje je Monaco doživio minimalni poraz pogotkom Vidala iz kaznenog udarca.

JUVENTUS: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Marchisio, Pirlo (74 Barzagli), Vidal, Pereyra (87 Sturaro), Tevez, Morata (83 Matri)

MONACO: Subašić, Raggi (71 Berbatov), R Carvahlo, Abdennour, Kurzawa, Fabinho, Kondogbia, Dirar (51 Silva), Moutinho, Ferreira Carrasco, Martial (87 M. Carvalho) 

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka: Atletico - Real Madrid 0:0, Juventus - Monaco 1:0 (Vidal 57-11m)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.