Liga prvaka: Manchester City večeras na Camp Nou traži priliku za iskupljenje

Srijeda, 18. ožujka 2015. 16:30 Napisao/la  SC

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka (20.45): Barcelona - Manchester City (2:1), Borussia Dortmung - Juventus (1:2)

Barcelona i Manchester City igraju večeras uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka, na stadionu Camp Nou od 20.45 sati igra se najatraktivnija utakmica za plasman u četvrtfinale. U najavama prve utakmice odigrane na Etihadu prevladavali su oprezni tonovi, na kraju je Manchester City dobro prošao minimalnim porazom (1:2). Prema onome što je Barcelona pokazala u prvoj utakmici, posebice u prvom poluvremenu, Manchester City nema izgleda u uzvratu. Budući da Leo Messi nije iskoristio kazneni udarac u samoj završnici, Maanchester City večeras ipak ima aktivan rezultat.


U najavama uzvratne utakmice prevladavaju drugačiji tonovi, Barcelona je apsolutni favorit zbog prednosti iz prve utakmice i forme. Od prve utakmice protiv Barcelone na Etihadu Manchester City praktično se oprostio od titule prvaka Premierlige, momčad Manuela Pellegrinija doživjela je neočekivani poraz od Burnleya, koji se bori za ostanak. Chelsea ima na šest bodova prednosti i čak dvije utakmice manje, treći Arsenal i četvrti Manchester United sve su bliži.


S druge strane, Barcelona je iskoristila slabiju formu Real Madrida i preuzela vodstvo u Primeri, Leo Messi opet igra najbolji nogomet na svijetu i trener Luis Enrique mora stišavati euforiju dva mjeseca nakon što su ga mediji već smijenili zbog loše igre i slabih rezultata. Zanimljiv je trenerski posao, sada mediji smjenjuju Pellegrinija:


Ne mislim da je moj posao doveden u pitanje. Liga prvaka je važna, ali zna napraviti pogrešnu sliku o nekom timu. Jedna loša utakmica ili greška i ispali ste. Problem je što u Premierligi ne pobjeđujemo ekipe koje smo do sada pobjeđivali, jer ne postižemo golove. Uvjeren sam da igrači daju sve od sebe, međutim, moramo nastaviti vjerovati u sebe i vratiti se na nivo na kojem smo bili, aže Pellegrini.

Večerašnja utakmica na Camp Nou za Pellegrinija je velika prilika za iskupljenje. Manchester City se doima kao momčad koja u najgorem slučaju može samo ponovo izgubiti od Barcelone.

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka (20.45): Barcelona - Manchester City (2:1), Borussia Dortmung - Juventus (1:2)

* u zagradama su rezultati prvih utakmica 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.