LIGA PRVAKA

Lewandowski za dvije minute odlučio pobjednika

Srijeda, 09. prosinca 2015. 22:36 Napisao/la  SC

Utakmice 6. kola, Skupina F: Dinamo - Bayern 0:2, Olympiacos - Arsenal 0:3


Nogometaši Bayerna očekivano su pobijedili (2:0) Dinamo u posljednjoj utakmici Skupine F odigranoj u Maksimiru. Sat vremena momčad Dinama dobro je parirala Bayernu, a onda je Lewandowski iskazao visoku klasu i za samo dvije minute dvama pogocima riješio utakmicu.

Budući da je Pep Guardiola počeo utakmicu s Riberyjem i Lewandowskim, Bayern je od prve minute počeo pokazivati naznake napadački moćne momčadi.

Odmah je bavarska momčad preuzela inicijativu kroz posjed lopte, maksimirskim travnjakom prevladavala je tipična Guardiolina pas-igra. Dinamu je preostala varijanta igre na brze kontre čemu je pogodovala visoko postavljena zadnja linija obrane gostiju.

Bayernov posjed lopte i stalni pritisak na gusti Dinamov blok u svakom je trnutku bio latentna opasnost za Eduarda, koji je dvaput (Lewandowski 8, Ribery 15) morao spašavati mrežu. Izglednost Bayernovih prilika ne mogu se usporediti s dvjema Soudanijevim šansama.

U 26. minuti Soudani je na kraju povezane izmjene lopte sam izašao ispred Ulreicha, koji je uspio pravodobno ući u udarac.

U 44. minuti Ulreich je izašao u prazno na Čorićev ubačaj iz prekida, a neometani Soudani glavom nije uspio skrenuti loptu u praznu mrežu.

Pivarićev (6) udarac iskosa i Ulrichova obrana spadaju u kategoriju (polu)prilika, koja je odmah na početku utakmice naslutila da Dinamo neće biti kanta za napucavanje kao u prvoj utakmici u Munchenu.

U drugom dijelu šli su Muller i Boateng, igra Bayerna dobila je na ubojitosti u napadu i čvrstoći u obrani.

U 55. minuti Fernandes je išao iskosa desno ispred Ulreicha i promašio zadnju priliku, koja je Dinamu mogla donijeti pozitivan rezultat.

U 61. minuti Muller je precizno ubacio zdesna, Lewandowski je pobjegao Sigaliju i u padu glavom skrenuo loptu u mrežu - 0:1.

Dvije minute kasnije Rode je odigrao dubinsku loptu, Lewandowski je ponovo pobjegao zadnjoj liniji Dinama i rutinski prebacio Eduarda - 0:2.

Suprotno očekivanjima momčad Dinama nije ustuknula pred naletima rastrećenog Bayerna. Naprotiv!

U 69. minuti Pivarić je ušao u kazneni prostor slijeva i pokušao prigrati Soudanija, Rafinha je uklizao i dohvatio loptu.

U 70. minuti Pivarić je iskoristio zbunjenost Bayernove obrane, na Soudanijevo dodavanje ušao je u poziciju za otvoreni udarac i s 12 metara pogodio gredu.

Do kraja utakmice Dinamo više nije izgledao opasno, dok je Bayern vrlo lako (Lahm 73, Lewandowski 77, Muller 86) mogao uvećati pobjedu prije nego što je Eduardo u 86. minuti zaustavio Vidala prekršajem za najstrožu kaznu.

U 87. minuti Muller je udarcem s bijele točke pogodio vratnicu.

DINAMO: Eduardo, Pinto, Sigali, Taravel, Pivarić, Antolić, Gonçalo, Ćorić (60 Pjaca), Rog (81 Pavičić), Fernandes (74 Machado), Soudani

BAYERN: Ulreich, Lahm, Benatia (46 Boateng), Martinez, Rafinha, Kimmich, Rode, Alonso, Ribery (46 Muller), Lewandowski, Green (62 Vidal)

Trima pogocima Girouda momčad Arsenala pobijedila je Olympiacos u Pireju i u zadnjem kolu osigurala plasman u drugi krug natjecanja iako je u skupini izgubila utakmice od Dinama i Olympiacosa.

Utakmice 6. kola, Skupina F: Dinamo - Bayern 0:2 (Lewandowski 61, 64), Olympiacos - Arsenal 0:3 (Giroud 29, 49, 67-11m)

Poredak: Bayern 15, Arsenal 9, Olympiacos 9, Dinamo 3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.