LIGA PRVAKA

Juventus u finalu, Morata presudio bivšima

Srijeda, 13. svibnja 2015. 22:47 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: Real Madrid - Juventus 1:1


Nogometaši Juventusa u finalu Lige prvaka igraju protiv Barcelone! U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Juventus je na Santiago Bernabeu odigrao neodlučeno (1:1) protiv Real Madrida i ukupnim rezultatom 3:2 iz Madrida otišao u berlinsko finale.

Real Madridu presudio je bivši igrač, strijelac pogotka za Juventus u 56. minuti bio je Morata. Pogba je nadvisio domaću obranu, lopta se odbila do nečuvanog Morate, koji je loptu s(p)retno poslao pokraj Casillasa - 1:1.

Moratinim pogotkom Juventus je naplatio svrsishodniju igru tijekom drugoga dijela utakmice, kada je momčad Real Madrida očigledno fizički pala, izgubila agresivnost i brzinu predaje lopte.

Imao je Real Madrid nekoliko (polu)prilika u drugom dijelu, najbolju nije iskoristio Bale (72) udarcem glavom. Međutim, igra madridske momčadi u drugom dijelu nije bila vrijedna finala. Štoviše, Juventus je propustio dvije velike prilike (Marchisio 70, Pogba 88) osigurati finale prije zadnjeg zvižduka. Casillas je oba puta bio pravodoban.

U prvom dijelu Real Madrid bio je bolji od Juventusa, momčad Carla Ancelottija do odmora je igrala najbolji nogomet u zadnjem razdoblju. Benzemin povratak djelovao je pozitivno na momčad, koja je u napadu opet djelovala ubojito prema Bale nije u optimalnoj formi. Nažalost za Madriđane, Benzema nije imao dovoljno moći u takvom stanju igrati u drugom dijelu utakmice.

Bolje su na terenu stajali igrači madridske momčadi, koja je zatvorila bokove Juventusa i odvojila neprimjetne Teveza i Moratu od ostatka momčadi. Izuzev Vidalova udarca sa 19 metara, Juventus u prvom poluvremenu nije izravno zaprijetio Casillasu.

U nekoliko brzih transformacija Real Madrid činio se blizu pogotku, posebice u situaciji kada je Ronaldo (41) polegnuo Lichtsteinera i onda pokušao asistirati Baleu u otvorenoj poziciji za udarac. Jedini pogodak ipak se dogodio nakon prekida.

U 21. minuti Chiellini je neoprezno naletio na Jamesa, sudac Jonas Eriksson s malom zadrškom pokazao je na bijelu točku. Uzalud prigovori igrača Juventusa, kontakta je bilo... Ronaldo je bio siguran izvođač kaznenog udarca, Buffon je morao po loptu u mrežu - 1:0.

REAL MADRID: Casillas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Isco, James Rodriguez, Bale, Benzema (66 Chicharito), Ronaldo

JUVENTUS: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Pirlo (78 Barzagli), Marchisio, Pogba (88 Pereyra), Vidal, Tevez, Morata (83 Llorente)

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: Real Madrid - Juventus 1:1 (Ronaldo 22-11m/Morata 56)

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.