Liga prvaka: Galatasaray i Juventus izravno odlučuju, Šahtar traži prolaz na Old Traffordu

Utorak, 10. prosinca 2013. 11:48 Napisao/la  SC

Benfici niti domaća pobjeda protiv PSG-a ne znači siguran prolaz u Skupini C

Šahtar u posljednjem kolu Skupine A Lige prvaka morati pobijediti Manchester United na Old Traffordu ako želi osigurati plasman u idući krug natjecanja. U protivnom ovisi o ishodu rezultata utakmice Sociedada i Leverkusena, a španjolski predstavnik još nema pobjede.  U slučaju da Leverkusen i Šahtar završe s istm brojem bodova istim brojem bodova, zbog boljeg međusobnog omjera (4:0, 0:0) dalje ide momčad Darija Srne i Eduarda.

- Protiv Šahtara ću odmarati neke igrače, jer ionako smo već izborili prolaz. No, ne smijemo izgubiti jer tako bi nas Šahtar pretekao na ljestvici, kaže trener crvenih vragova David Moyes, koji nema razloga za opuštenost nakon serije slabih rezultata.

U Skupini B Galatasaray dočekuje Juventus u izravnoj borbi za drugo mjesto skupine B. Momčad iz Torina je u prednosti, za prolazak joj je dovoljan i bod. Real je osigurao prvo mjesto, pa je Ancelotti najavio da će odmarati dosta igrača, među kojima i Ronalda i Balea. Luka Modrić ipak je najavljen u prvih 11.


U derbiju skupine D sastaju se Bayern i Manchester City, koji su već osigurali prolazak. Mandžukić je najavljen na klupi.

U skupini C PSG je osigurao prvo mjesto, a za drugo se bore Olympiakos i Benfica, koji imaju po sedam bodova. Grci su u prednosti, jer imaju bolji međusobni omjer. Benfici niti domaća pobjeda protiv PSG-a ne znači siguran prolaz.

Raspored, utorak (20.45):

Skupina A: Sociead - Leverkusen, Manchester United - Šahtar
Poredak: Manchester United 11, Šahtar 8, Leverkusen 7, Sociedad 1

Skupina B: Kopenhagen - Real Madrid, Galatasaray - Juventus
Poredak: Real Madrid 13, Juvenuts 6, Galatarsay 4, Kopenhagen 4

Skupina C: Olympiacos - Anderlecht,  Benfica - PSG
Poredak: PSG 13, Olympiacos 7, Benfica 7, Anderlecht 1

Skupina D: Plzen - CSKA, Bayern - Manchester City
Poredak: Bayern 15, Mancester City 12, CSKA 3, Plzen 0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.