Liga prvaka: Fantastičan početak sezone, u 8 utakmica postignuto čak 30 pogodaka

Utorak, 17. rujna 2013. 22:58 Napisao/la  SC

Svi favoriti osim Juventusa opravdali očekivanja. Velikani su se poigravali s protivnicima, najdalje je otišao Real Madrid, koji je u Istanbulu s čak 6:1 pobijedio Galatasaray. Mandžukić strijelac, Ronaldo postigao hat-trick

Svi favoriti osim Juventusa opravdali su očekivanja u 1. kolu Lige prvaka. Talijanski prvak neočekivano je odigrano neodlučeno (1:1) protiv Kobenhavna, ostali su se velikani uglavnom poigravali s protivnicima. Najdalje je otišao Real Madrid, koji je u Istanbulu s čak 6:1 pobijedio Galatasaray.

Mario Mandžukić upisao se u strijelce u 1. kolu, koje je trima pogocima u Istanbulu obilježio Ronaldo. Čak su četvorica igrača postigla po dva pogotka (Benzema, Rooney, Thiago Motta, Teixeira), u 8 utakmica ukupno je postignuto čak 30 pogodaka što je najbolja pozivnica na početku sezone

GALATASARAY - REAL MADRID 1:6

U 33. minuti Di Maria je ubacio okomitu loptu, Isco se čvrsto zagradio i izbacio čuvara u primanju, izašao na čistinu i s ruba kaznenog prostora pogodio desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu.

Casillas je napokon dočekao šansu stati pred vrata, ali nije imao sreće. Nakon sudara sa Sergijom Ramosom, Casillas je zbog udarca u rebra izašao iz igre već u 15. minuti. U 30. minuti Diego Lopez vrhunskom reakcijom obranio Melov udarac glavom.

U drugom dijelu momčad Real Madrida slomila je otpor turske momčadi, utrpavši domaćinu čak pet komada. Početak kraja navijestio je Benzema pogotkom u 54. minuti. Visoko postavljenu domaću obrana Benzema je kaznio bijegom od centra i mirnom egzekucijom.

Cristiano Ronaldo postigao je dva pogotka u samo pet minuta (63, 65) zbunjenosti domaće obrane, oba pogotka Ronaldo je postigao iz blizine nakon gužvi u kaznenom prostoru domaćina.

U 81. minuti Benzema postiže drugi pogodak, na Ronaldovu asistenciju francuski internacionalac praktično se ušetao u mrežu. Bulutov pogodak u 84. minuti nije baš previše ublažio gorčinu teškog poraza zbog izrazito slabe igre u drugom dijelu.

U prvoj minuti sudačke nadoknade Ronaldo je ostvario hat-trick u prvoj utakmici Lige prvaka, najbolji strijelac prošlogodišnje Lige prvaka najavio je još jednu sjajnu sezonu.

Luka Modrić odigrao je utakmicu bez nekog značajnijeg doprinosa do 72. minute, kada je umjesto njega u igru ušao Illarramendi.

Gareth Bale debitirao je u Ligi prvaka u 64. minuti, kada je ušao u igru umjesto Isca.

GALATSARAY: Muslera, Nounkeu, Chedjou, Eboru, Melo, Inan, Sneijder, Baytar (62 Bruma), Riera, Drogba (46 Ambrabat), Yilmaz (78 Burut)

 

REAL MADRID: Casillas (15 Lopez), Pepe, Ramos, Carvajal, Arbeloa, Khedira, Modrić (72 Illarramendi), Di Maria, Isco (64 Bale), Ronaldo, Benzema

 

 BAYERN - CSKA 3:0

Alaba je iz slobodnog udarca, koristeći Ronaldovu tehniku, prebacio je živi zid i pogodio cilj. Mario Mandžukić prvo je u 37. pogodio vratnicu, a u 41. na Robbenov ubačaj skočio i glavom loptu poslao u mrežu.

Igra na jedan gol kakva odavno nije viđena u Ligi prvaka uvjetovala da igrači svi osim Neurea pokušavaju pronaći slobodan prostor u tridesetak metara pred vratima Akinfeeva. Momčad CSKA došla je Munchen s očiglednom namjerom da izgubi što je moguće pristojnijim rezultatom.

U 68. minuti Alaba je prebacio zadnju liniju obrane gostiju, Robben izbjegao zaleđe i ostao sam pred Akinfeevom što je značilo da će gosti opet krenuti s centra.

BAYERN: Neuer, Dante, Rafinha, Boateng, Lahm, Ribery, Robben (79 Shaqiri), Muller, Alaba, Kroos (71 Schweinsteiger), Mandžukić (75 Pizzaro)

 

CSKA: Akinfeev, Ignashevich, Nababkin, V. Brezutski, Schennikov, Wembloom, Honda, St. Zuber (77 Milanov), Cauna, Musa (74 Bazelyuk), Vitinho (48 Tošić)

 

MANCHESTER UNITED - LEVERKUSEN 4:2

U 22. minuti nakon Evrina ubačaja Rooney dovodi domaćine u vodstvo. U 52. minuti Rooney je propustio veliku priliku, kada je promašio prazna vrata iako je u boljoj poziciji bio van Persie.

Dvije minute kasnije Rolfes je preciznim udarcem sa 17 metara postigao pogodak pokraj ukopanog De Gee i kaznio Rooneyjev promašaj. Radost gostiju nije dugo trajala.

U 59. minuti Valencia je ubacio s desnog boka, a van Persie izveo majstorski potez prebacivši loptu poluvolejem preko glave na iznenađenje vratara Lena koji je zbunjeno reagirao.

U 79. minuti Valencia je povećao vodstvo nakon brze kontre i Rooneyjeve asistencije, da bi u 88. minuti Toplak udarcem iz blizine iz gužve rezultatski ublažio poraz.

MANCHESTER UNITED: De Gea, Evra, Ferdinand, Smalling, Vidić, Carrick, Valencia, Kagawa (71 Young), Fellaini (80 Cleverley), Rooney (84 Hernandez), van Persie

 

LEVERKUSEN: Leno, Spahić, Boenisch, Toprak, Donati, Reinartz, Rolfes, Can, Son (64 Bender), Kiessling (78 Derdiyok), Sam (78 Kruse)

 

Skupina A

Manchester United - Bayer Leverkusen 4:2 (Rooney 22, 70, van Persie 59, Valencia 79/Rolfes 54, Toplak 88)

Real Sociedad – Šahtar 0:2 (Teixeira 65, 87)

Skupina B

Galatasaray - Real Madrid 1:6 (Bulut 84/Isco 33, Benzema 54, 81, Ronaldo 63, 68, 90+1)

Kobenhavn – Juventus 1:1 (N. Jogensen 14/Quagliarella 54)

Skupina C

Benfica – Anderlecht 2:0 (Đuričić 4, Luisao30)

Olympiacos – PSG 1:4 (Weiss 25/Cavani 19, Thiago Motta 68, 73, Marquinhos 86)

Skupina D

Bayern – CSKA 3:0 (Alaba 4, Mandžukić 41, Robben 68)

V. Plzen - Manchester City 0:3 (Džeko 48, Yaya Toure 53, Aguero 58)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.