LIGA PRVAKA

Dynamo bez problema pobijedio Dinamo

Srijeda, 03. listopada 2012. 22:36 Napisao/la  SC

Skupina A, 2. kolo: Dynamo Kiev - Dinamo 2:0. Zagrebački Dinamo u drugoj sezoni Lige prvaka ne mijenja navike

Liga prvaka – Skupina A, 2. kolo

DYNAMO KIEV – DINAMO 2:0

Olimpijski stadion u Kijevu. Gledatelja: 45.000

Sudac: Martin Atkinson (Engleska)

Žuti kartoni: Tonel (7), Garmash (51), Vukojević (76)

Strijelci: 1:0 Gusev (3), 2:0 Pivarić (33-ag)

DYNAMO KIEV: Shovkovskiy, Danilo Silva, Mikhalik, Khachediri, Taiwo, Miguel Veloso, Vukojević, Yarmolenko (80 Mehmedi), Kranjčar (46 Garmash), Gusev (82 Raffael), Ideye

DINAMO: Kelava, Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić, Calello (46 Čop), Ademi, Brozović, Sammir (77 Carrasco), Kovačić, Beqiraj (58 Rukavina)

Dynamo Kiev pobijedio je zagrebački Dinamo bez ikakvih problema u utakmici koja po kvaliteti nije bila na razini Lige prvaka. Prije svega zato što zagrebački Dinamo u drugoj sezoni Lige prvaka ne mijenja navike, pogotke koje u pravilu prima hrvatski prvak izazivaju podsmijeh u europskom elitnom natjecanju.

U 3. minuti Vukojević je ubacio loptu zdesna, visoka i spora putanja ni po čemu nije navijestila nedopustivo nonšalantnu Vidinu reakciju. Hrvatski reprezentativac jednostavno je pustio Guseva, koji je u prolazu skočio i glavom naciljao desni kut – 1:0.

U 33. minuti Kelava je po običaju kiksao i to dvaput u istoj akciji. Prvo je kratko ispucao loptu, koju je presjekao Taiwo, a onda je na ubačaj slijeva izašao tako nespretno da je zbunio svih, a najviše Pivarića kojega je lopta pogodila u nogu od koje odbila u mrežu – 2:0.

Naravno da ni Dinamova priprema napada nije na razini Lige prvaka, čak ni protiv vrlo prosječnih sudionika kakav je kijevski Dynamo. Za razliku od igre u obrani, ako ništa drugo Dinamo na trenutke barem ostavlja dojam momčadi, koja ima pas-igru dostojnu natjecanja u Ligi prvaka.

Tako je u 25. minuti izgledala akcija koju je započeo Kovačić, koji je izbacio po lijevom boku Beqiraja. Napadač Dinama bio je brži od vratara Shovkovskiyja, uspio ga zaobići, ali je onda uslijedio netočan pas prema Brozoviću, koji se nalazio u dobroj poziciji za udarac s 15 metara. Što se tiče konkretnog napada, od zagrebačkog Dinama to je bilo sve u prvom dijelu.

Nije kijevski Dynamo blistao iako se u svakom duelu uočavala razlika u kvaliteti. Ne tolika da bi se u njoj tražio razlog za onako naivno primljene pogotke. Uz dva pogotka Dynamo je imao još jednu priliku, u 43. minuti na prizemni Ideyev ubačaj Yarmolenko nije dobro zahvatio loptu ispred Pivarića.

U drugom dijelu trener Ante Čačić umjesto Calella u igru je poslao Čopa, što je značilo da će se Dinamo otvoriti i riskirati. Budući da je Duje Čop ove sezone igrač prevage u modrom sastavu, utakmica je postala zanimljivija toliko koliko su napadi zagrebačkog Dinama izgledali nešto konkretnije.

U 58. minuti Čop je umalo kaznio neopreznost kijevskog vratara, napadač Dinama stigao je blokirati pokušaj izbacivanja lopte, koja se odbila od Čopa ali presporo da je Shovkovskiy ne bi stigao dok se kotrljala prema praznoj mreži.

Jasno da je veći rizik u igri zagrebačkog Dinama otvorio slobodne koridore za kijevski Dynamo. U 61. minuti Gusev je prošao lijevom stranom kao da nema nikoga, na kraju je varkom tijela otklonio Tonela, Kelava je sjajno reagirao na udarac s 10 metara.

U 69. minuti iskusni Tonel pridružio se skupini igrača Dinama kojima su početničke greške sastavni dio posla, portugalski stoper jednostavno je dodao loptu Ideyeu, koji je lakoćom otrčao prema Kelavi, ali nije dobro iskontrolirao udarac pa je Tonel uspio stići loptu prije nego što je prešla gol-crtu.

Kijevski Dynamo do prve pobjede u Ligi prvaka došao je rutinskim odrađivanjem drugog poluvremena tijekom kojega je zagrebački Dinamo nešto pokušavao. Premalo da bi došao blizu boda u utakmici protiv do sada najslabijeg protivnika u Ligi prvaka

Fotogalerija: Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.