LIGA PRVAKA

Domagoj Vida nokautirao Ludogorec

Srijeda, 25. srpnja 2012. 23:00 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 2. kola: Dinamo - Ludogorec 3:2. Vida je pobjednički pogodak zabio u osmoj minuti nadoknade

Uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka

DINAMO – LUDOGOREC 3:2

Stadion na Maksimiru. Gledatelja: 25.000

Sudac: Felix Zwayer (Njemačka)

Crveni karton: Marcelino (57, drugi žuti karton)

Strijelci: 0:1 Gargorov (12), 1:1 Rukavina (33), 1:2 Marcelino (36), 2:2 Rukavina (60), 3:2 Vida (90+8)

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez (46 Alispahić), Badelj, Callelo (61 Čop), Sammir, Kovačić, Rukavina, Beqiraj (72 Peko)

Ludogorec: Golubović, Minev, Barthe, Guldan, Junior Caicara, Genčev, Dyakov, I. Stoyanov (74 Guela), Marcelino, Ivanov (88 Moti), Gargorov (77 Bakalov)

Nogometaši Dinama plasirali su se u 1. pretkolo Lige prvaka u dramatičnoj završnici uzvratne utakmice 2. pretkola Lige prvaka. U 8. minuti sudačke nadoknade, kada je Dinamo već bio na koljenima, na Pekin ubačaj s desnog boka Domagoj Vida glavom je pogodio mrežu i spasio sezonu - 3:2. Dinamo je pobijedio momčad Ludogoreca u utakmici tijekom koje nije pokazao ništa osim mentalne stabilnosti.

Od prve minute bilo je uočljivo da je momčad Ludogoreca u boljem tonusu ušla u utakmicu, bugarski prvak odmah je zauzeo ambiciozni stav. S druge strane neočekivana Diamova suzdržanost brzo je kažnjena. U 7. minuti Gargorov je s pet metara promašio vrata ispred kojih je stajao samo Kelava, na prizemni ubačaj Stojanova zdesna obrana modrih slabo je reagirala što nije bila iznimka nego je postalo pravilo.

U 12. minuti s desnog boka iz prekida je ubacio Stojanov. Kelava je otišao u prazno, Beqiraj nije stigao pokriti utrčalog Gargorova, koji udarcem glavom zakucava loptu u mrežu – 0:1.

Uslijedilo je mukotrpno razdoblje Dinamovih pokušaja smislene igre u atmosferi koja ni po čemu nije bila poticajna. Na tribinama je bjesnio verbalni rat BBB-ovaca sa Zdravkom Mamićem, na terenu je vladala apatija. Privid terenske Dinamove inicijative nije slutio pogotkom do 33. minute, kada je Vrsaljko ubacio s desnog boka, a zaboravljeni Rukavina iz blizine glavom zatresao mrežu za 1:1.

Radost domaćina nije dugo trajala, Ludogorec je ubrzo ponovo zatresao mrežu. U 36. minuti Stojanov je ponovo ubacio iz prekida s desnog boka, Dinamova obrana opet je bila neobjašnjivo indolentna, jedino je sudac Zwayer poremetio praksu. Vida je promašio loptu u skoku, Marcelino je primio loptu više rukom nego prsima, sudac Zwayer nije reagirao, pa je Brazilac snažnim udarcem s 12 metara pogodio cilj – 1:2

U preostalih desetak minuta ponovo su izašle na vidjelo sve slabosti Dinamove momčadi, koja igrački nije bila spremna odgovoriti izazovu.

Promjenom raspored i igrača (Alispahić/Calello) trener Ante Čačić preuzeo je veću dozu rizika u igri tijekom koje se ništa važno nije dogodilo do 57. minute. Tada je Brazilac Marcelino u kaznenom prostoru pokušao iznuditi najstrožu kaznu nakon kontakta s Tonelom. Sudac Zwayer pokazao je Brazilcu drugi žuti karton čime je Dinamo počeo igrati s igračem više.

Samo tri minute kasnije brojčana prednost počela se vraćati s kamatama. U 60. minuti nakon nespretne reakcije nekoliko obrambenih igrača gostiju, lopta se slučajno odbila do Rukavine, koji srećom nije dobro ušao u udarac. Srećom zbog toga jer je lopta neočekivano poskočila. preskočila Golubovića i završila u mreži – 2:2. Od toga trenuta Dinamo je imao više od pola sata igre da postigne pobjedonosni pogodak koji bi značio plasman u iduće kolo.

U demotivirajućoj atmosferi Dinamovi igrači pritisnuli su goste na njihovoj polovici, ali kroz posjed lopte nisu stvorili ni jednu priliku za kojom imaju pravo žaliti. Najbolju priliku za Dinamo nije iskoristio stoper Barth, koji je umalo iznenadio vlastitog vratara u 79. minuti.

Stihijska igra bez neophodne doze agresivnosti nije slutila sretni rasplet sve do isteka sudačke nadoknade kada se u Maksimiru ukazao Domagoj Vida.

Rezultati uzvratnih utakmica 2. pretkola Lige prvaka: Dinamo – Ludogorec 3:2 (4:3), Vardar – Bate 0:0 (2:3), Helsingborg – TNS 3:0 (3:0), Linfield – AEL 0:0 (0:3), Slask – Budućnost 0:1 (2:1)

* u zagradama su ukupni rezultati

Fotogalerija Slavko Mizdor, Marko Lukunić, Marko Prpić (PIXSELL)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.