Liga prvaka: Dinamo večeras protiv Dinama traži prolaz u play-off

Utorak, 26. srpnja 2016. 13:07 Napisao/la  SC

Nikada se Kranjčar ne bi odrekao kvalitetnog vratara zbog svađe s kapetanom momčadi da trener Dinama nije svjestan realnog problema


Dinamo protiv Dinama! U večerašnjoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka zagrebački Dinamo na Maksimiru igra protiv imenjaka iz Tbilisija

- Mislim da postoji velika razlika između ova dva Dinama. Na vašoj je momčadi pritisak, vi morate pobijediti i proći u daljnju fazu natjecanja, dok mi nemamo taj imperativ. Ali, smo svakako kvalitetni i kadri to napraviti, kaže trener Dinama Tbilisija, Slovak Juraj Jarabek.

S obzirom kako je zagrebački Dinamo igrao u dvjema utakmicama protiv Vardara, upozorenje trenera Dinama iz Tbilisija trebalo bi shvatiti ozbiljno. Momčad Zlatka Kranjčara iskazala je niz slabosti koja je sakrila pojedinčna kvaliteta.

Najveći Kranjčarov problem je igra zadnje linije, stoperi ne ulijevaju sigurnost na širom prostoru, a Dinamo drugačije ne zna igrati... Kranjčar ne može bitno mijenjati način igre Dinama, može mijenjati samo igrače u širokom kadru. Marko Lešković doveden je iz Rijeke da podigne razinu kvalitete u zadnjem redu, ali Lešković večeras neće igrati.

Dinamo igra napadački, pa je propusni obrambeni blok često uzrok velikih problema, posebice u utakmicama na Maksimiru.

Utakmice protiv Vardara pokazale su da Dinamo još uvijek nije pronašao adekvatnu zamjenu za Arijana Ademija, ključnog igrača u fazi obrane.

Ako nema bloka, a stoperi igraju onako kako trenutno igra Schildenfeld, svaka transformacija protivničke momčadi latentna je opasnost za vratara Dinama.

Problem vratara također je kroničan! Ježina je pokazao da nije na razini Portugalca Eduarda, aktualnog europskog prvaka.

Nikada se Kranjčar ne bi odrekao kvalitetnog vratara zbog svađe s kapetanom momčadi da trener Dinama nije svjestan realnog problema... Ježina jednostavno nije kapacitet vratara za Ligu prvaka, što se Dinamu prečesto događa zadnjih desetak godina.

Kako će Kranjčar riješiti evidentne probleme djelomično će pokazati večerašnja utakmica. Prva u Ligi prvaka bez Marka Pjace...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.