Liga prvaka: Dinamo u maksimirskoj uspavanki lako svladao Žalgiris golovima Soudanija i Antolića

Utorak, 15. srpnja 2014. 22:28 Napisao/la  SC

Prvi susret drugog prekola: Dinamo - VMFD Žalgiris 2:0. Zagrebački modri slavili pogocima Soudanija i Antolića, na uzvrat u Litvu ipak neće otići potpuno bezbrižno

Liga prvaka - prvi susret drugog pretkola

DINAMO - VMFD ŽALGIRIS 2:0

Stadion Maksimir. Gledatelja 5.000

Sudac: Anthony Taylor (Engleska)

Strijelci: 1:0 Soudani (56) 2:0 Antolić (69)

Žuti kartoni: Čop (Dinamo) Kerla, Rocha, Vaitkunas (Žalgiris)

DINAMO: Eduardo, Ibanez, Šimunić, Pinto, Sigali, Antolić (84 Goncalo), Machado (78 Andrijašević), Ademi, Brozović, Soudani (73 Pjaca), Čop

ŽALGIRIS: Vitkauskas, Freidgeimas, Kerla, Vaitkunas, Kuklys (66 Pilibaitis), Semberas, Zulpa (66 Janusauskas), Wilik, Švrljuga, Rocha, Nyuiadzi (85 Šilemas)

Dinamo je učinio točno onoliko koliko je trebao kako bi ostvario pobjedu na početku svog europskog puta. Litavski šampion Žalgiris pao je rezultatom 2:0, golovima Soudanija i Antolića u drugom poluvremenu. Trener Dinama Zdravko Mamić djelomično je ostvario najave o rješenju u prvoj utakmici, no na uzvrat u Litvu sljedećeg tjedna neće Dinamo moći otputovati potpuno bezbrižno.

Možda i bi, da je u provm poluvremenu igrao jednako angažirano kao u nastavku. Prvih četrdeset i pet minuta nije ponudilo gotovo nita u Zagrebu, brzo će ih modri morati zaboraviti. Engleski sudac Taylor nije dosudio kazneni udarac za Dinamo u 32. minuti nakon što je Soudani pogodio Kerlu u ruku. U nastavku je Dinamo krenuo po pobjedu. Najprije je Soudani u 53. minuti zapucao zicer, pa pogodio tri minute kasnije. Alžirski napadač dodaje za Čopa, ovaj mu vraća petom a Soudani iz koraka matira litavskog vratara za 1:0. 

Mogao je Soudani zabiti i u 64. minuti da je na proigravanje Brozovića reagirao malo bolje, ali pet minuta kasnije to je za njega učinio Antolić. U najljepšoj akciji na utakmici koja je krenula duboko iz Dinamove polovice sudjelovali su svi Dinamovi veznjaci. Ademi se izborio za loptu, stvorio višak, dodao za Soudanija koji odlično na desnom boku vidi natrčalog Machada. Portugalac nabacuje na drugu vratnicu gdje Antolić ima dovoljno vremena i mirnoće da zabije za 2:0. 

Igra se u bitnoj mjeri popravila u odnosu na prvi dio, imali su i Litavci nekoliko poluprilika, Dinamo je također mogao zabiti još jedan pogodak, najbliže tome bio je Pjaca u posljednjem napadu susreta, no njegov udarfac s poludistance obranio je Vitkauskas.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.