Liga prvaka: Dinamo prošao u šokantnoj utakmici, Pjaca presudio iz kaznenih udaraca

Srijeda, 20. srpnja 2016. 22:47 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka: Dinamo - Vardar 3:2. U 85. minuti gledatelji ispratili Marka Pjacu koji odlazi u Juventus

Dinamo se plasirao u 3. pretkolo Lige prvaka u kojemu će igrati protiv Dinama iz Tbilisija! Pobjeda u utakmici protiv Vardara sakrila je slabosti u igri aktualnog hrvatskog prvaka, koji nije izgledao dobro ni u obrani, ni u napadu.

Srećom, Dinamo ima iznimnu pojedinačnu kvalitetu za ovu razinu natjecanja.

U 85. minuti iz igre je izašao dvostruki strijelac Marko Pjaca, podignuli su se gledatelji na noge da bi ispratili najboljega igrača Dinama koji odlazi u Juventus. Dva Pjacina pogotka iz kaznenih udaraca pokazali se presudnim.

U 39. minuti Velkovski se odlučio za udarac sa skoro 30 metara, snažno upućena lopta završila je let u maloj mrežici uz lijevu vratnicu zakašnjela vratara Ježine - 0:1.

Vardar je stekao prednost nakon što je propustio dvije prilike: jednom je vrata spasio Ježina, drugi put je Hambartsumyan udarcem glavom loptu poslao u vratnicu.

U 43. minuti Soudani je pogodio prečku udarcem s ruba kaznenog prostora, što je bilo najbolja prilika slabog Dinama, posebice ranjivog u bloku ispred obrane!

U 54. minuti Rog je iznudio kazneni udarac, uzalud su se gostujući igrači žalili da Hambartsumyan nije prekršajem zaustavio napadača Dinama.

Pjaca je bio siguran izvođač kaznenog udarca - 1:1

U 62. ponovo šok za domaćine. Kojašević je prošao lijevom stranom, ubacio u sredinu gdje je Schildenfeld u padu loptu skrenuo u mrežu - 1:2.

U 68. minuti Zlatko Kranjčar iznenadio je izmjenom Benković - Hodžić, trener Dinama očito je želio pojačati obranu u trenucima kada se očekivao dodatni napor u napadu.

U 70. minuti Spirovski je ničim izazvan igrao rukom nakon ubačaja iz kuta, Pjaca je drugi put bio siguran izvođač kaznenog udarca - 2:2.

U 79. minuti Machado je uputio udarac s ruba kaznenog prostora, lopta je zapela u bloku i promijenila smjer taman toliko da uđe u mrežu - 3:2.

Do kaja utakmice Dinamo nije uspio iskoristiti slobodan prostor na gostujućoj polovici.

DINAMO: Ježina, Stojanović, Sigali, Schildenfeld, Matel, Antolić, Machado, Rog (81 Fernandes), Soudani, Pjaca, Hodžić (68 Benković)

VARDAR: Aleksovski, Hambartsumyan, Grnčarov, Novak, Glišić, Spirovski, Velkoski(71 Petkovski), Asani (67 Nikolov), Felipe, Kojašević, Balotelli (75 Obregon)

Uzvratna utakmica 2. pretkola Lige prvaka: Dinamo - Vardar 3:2 (Pjaca 55-11m, Pjaca 70-11m, Machado 79/Velkovski 39, Schildenfeld 62-ag)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.