LIGA PRVAKA

Dinamo pobijedio u Beču i ispao

Utorak, 27. kolovoza 2013. 22:40 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 4. pretkola: Austria Beč - Dinamo 2:3

Uzvratna utakmica 4. pretkola Lige prvaka (prva utakmica 2:0)

 

AUSTRIA BEČ – DINAMO 2:3

 

Stadion Austria Arena. Gledatelja: 10.500

 

Sudac: Paolo Tagliavento (Italija)

 

Strijelci: 1:0 Šimunić (5, ag), 1:1 Brozović (33), 1:2 Fernandes (43), 1:3 Beqiraj (70), 2:3 Kienast (82)

 

Žuti kartoni: Rogulj, Leovac (Austria B.), Šimunić, Brozović, Fernandes, Pivarić (Dinamo)

 

Crveni karton: Soudani (90+1, prigovor s klupe)

 

AUSTRIA: Lindner, Koch, Rogulj, Ortlechner, Suttner, Holland (80 Kienast), Stanković, Mader, Royer, Jun (68 Grunwald), Hosiner  (85 Leovac)

 

DINAMO: Sandomierski, Pinto, Addy, Šimunić, Pivarić Ademi, Brozović, Husejinović (59 Beqiraj), Sammir (73 Antolić), Fernandes, Soudani (75 Leko)

 

Nogometaši Dinama nisu se uspjeli plasirati u skupine Lige prvaka iako su pobijedili (3:2) Austriju u uzvratnoj utakmici 4. pretkola. U 70. minuti pogotkom Beqiraja uspio je Dinamo  na desetak minuta ostvariti prolaz, ali je u 82. minuti Kienast postigao pogodak kojim je Austria ostvarila povijesni uspjeh. 

 

Zoran Mamić počeo je sa Sammirom u vrhu napada, što je trebalo biti iznenađenje za Nenada Bjelicu. Sammir se podizao visoko u napadu kada bi Dinamo pripremao napade i vraćao u sredinu, kada bi Dinamo ulazio u završnicu. No, iznenadili su domaćini ranim vodstvom.

 

U 5. minuti Mader je izveo slobodni udarac zdesna, na snažno upućeni ubačaj s poludistance skočio je Šimunić, malo okrznuo loptu koja nije puno promijenila smjer prije nego je završila u donjem desnom kutu – 1:0.

 

Pogodak nije poremetio odnose u momčadi Dinama, koji je do kraja poluvremena stekao čak 68 posto posjeda lopte što jasno ukazuje kakav se nogomet igrao. Bjelica se nakon vodstva logično zatvorio, prepustio loptu gostima i čekao na kontre. A najbolji domaći igrač bio je vratar Lindner, koji je obranio dva vrlo nezgodna udarca (Soudani 31, Fernandes 41).

 

Iako je Dinamo uočljivo individualno bolja momčad, stezanje obruča oko desetorice domaćih igrača nije bio jednostavan posao. Mamić je svjesno prihvatio rizik, Dinamo je napadao visoko na polovici gostiju što je otvaralo prostor za kontranapade.

 

U 33. minuti Brozović je odmjerenim udarcem sa 17 metara  precizno pogodio lijevi kut nemoćnog Lindnera i vratio Dinamo u utakmicu – 1:1.

 

Neposredno prije odlaska na odmor isplatila se upornost Dinamovih igrača. Ubačaj zdesna Soudani je skrenuo na Sammirovu glavu, uslijedila je precizna asistencija za Fernandesa i još precizniji udarac s 14 metara po kojemu je lopta u luku završila uz desnu vratnicu – 1:2.

 

Na početku drugog poluvremena domaćini su propustili meč-loptu, Jun se u 48. minuti pojavio sam ispred Sandomierskog nakon ubačaja slijeva, ali nije dobro zahvatio loptu.

 

Nakon toga nastavilo se opsadno stanje bečkog vratara, koji je dvaput morao braniti  udarce izvana (Husejinović, Brozović). Dinamo je formirao praktično rukometni raspored na polovici domaćina, desetorica Bjeličnih igrača gledali su kako lopta kola oko njihova kaznenog prostora sve do 70. minute.

 

Samo jedno malo hrabrije otvaranje domaćih omogućila je akciju na kraju koje je Pinto probio desni bok, precizno ubacio, a Beqiraj postigao prekrasan pogodak glavom. Visoko se Beqiraj vinuo u zrak u ravni prve vratnice, snažno trznuo glavom i loptu efektno u luku poslao u daljnji kut – 1:3. Dinamo je ušao u ždrijeb skupina Lige prvaka!

 

Mamić je odmah zatvorio utakmicu (Antolić/Leko), ali se Dinamo nažalost ne zna braniti. Čim je Austria zauzela napadačku formaciju, gostujuća je obrana primila naivni pogdak.

 

U 82. minuti  prvo Ademi nije izbacio tzv. ničiju loptu, koja je  završila na glavi Hosniera na lijevoj strani kaznenog prostora. Hosnier je loptu prebacio na suprotnu vratnicu gdje je utrčao nečuvani Kienast i loptu iz blizine poslao u mrežu – 2:3.

 

Austria je ušla u ždrijeb Lige prvaka, Dinamo u ždrijeb Europske lige.

Fotogalerija Pixsell

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.