LIGA PRVAKA

Dinamo napokon osvojio prvi bod

Utorak, 04. prosinca 2012. 23:13 Napisao/la  SC

Utakmica 6. kola: Dinamo - Dynamo (Kijev) 1:1. Ivan Krstanović postigao pogodak u 94. minuti

Liga prvaka – 6. kolo

DINAMO – DYNAMO (Kijev) 1:1

Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 4000

Sudac: Stanislav Todorov (Bugarska)

Žuti kartoni: Vida, Brozović, Krstanović (Dinamo), Jarmolenko, Dudu (Dynamo)

Strijelci: 0:1 Jarmolenko (45+1), 1:1 Krstanović (90+4)

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez, Ademi, Brozović (71 Pivarić), Kovačić, Sammir, Čop (60 Krstanović), Beqiraj

DYNAMO (Kijev): Koval, Betao, Vukojević, Mihalik, Taiwo, Garmash, Veloso, Jarmolenko, Dudu (82 Mehmedi), Haruna (90+ 1 Bogdanov), Ideye (75 Ruben)

U zadnjoj, 3. minuti sudačke nadoknade, kada se činilo da će Dinamo izjednačiti rekord Anderlechta i natjecanje u skupinama Lige prvaka završiti s 12. porazom, Krstanović je izbjegao pažnji Taiwa, stigao do lopte prije uklizalog vratara Kovalova, koji je zaustavio napadača Dinama prekršajem za najstrožu kaznu.

Ivan Krstanović pronašao je dovoljno mirnoće da pogodi mrežu čime je Dinamo osvojio prvi bod otkada nastupa u Ligi prvaka i postigao prvi pogodak u Ligi prvaka ove sezone – 1:1.

Apsolutno zasluženi bod u igri po blatnjavu i teškom terenu, nogometaši Dinama osvojili su nakon osjetno bolje igre tijekom cijele utakmice. Od prve do zadnje minute Dinamo je kroz posjed lopte nastojao postići pogodak, boreći se s protivnikom i terenom.

U drugom dijelu utakmice, koja se igrala ipak u nešto prirodnijim uvjetima nakon što je snijeg prestao padati, Beqiraj je propustio priliku nakon koje su se nad Maksimirom opet nadvile crne slutnje. U 64. minuti Beqiraj je sam izašao pred Kovala i onda loptu poslao daleko pokraj lijeve vratnice. Kada se takve prilike ne iskoriste, utakmice na ovako visokoj razini obično se gube. Poglavito kada se primi pogodak kakav je primio Dinamo na kraju prvog dijela utakmice.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Jarmolenko je na 17 metara iz prve zahvatio loptu kao da je branič, lopta je u visokom luku preletjela Kelavu, pogodila gredu od koje se odbila preko gol-crte – 0:1. Dynamo je poveo više sretnim nego spretnim pogotkom na kraju poluvremena koje je u potpunosti pripalo domaćem Dinamu.

Na praznom maksimirskom stadionu jaki snijeg vrlo brzo igralište je pretvorio u bijelu oranicu. U 10. minuti sudac Todorov prekinuo je utakmicu na desetak minuta, koliko je radnicima trebalo da liniraju igralište.

Nakon prekida zagrebački Dinamo zagospodario je snježnim pokrivačem, koji je odredio način igre u kojemu je prevladala veća doza agresivnosti igrača Krune Jurčića, povratnika na klupu Dinama. Potpuna dominacija bržih i snažnijih igrača Dinama nije vrednovana jedinim što u nogometu vrijedi – pogotkom.

Priredili su igrači Dinama pred vratarom Kovalom nekoliko situacija koje su mogle, pa možda čak i trebale završiti pogotkom poput prilike u 15. minuti, kada je Čop iz blizine pogodio gredu.

Fotogalerija: Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.