Liga prvaka: Dinamo ostvario plasman u 3. pretkolo nakon jedanaesteraca

Srijeda, 26. kolovoza 2020. 22:56 Napisao/la  SC

Boli u sedmoj seriji loptu poslao visoko preko vratnice, Cluj ispao iako je od 52. minute igrao s igračem više nakon što je isključen Theophile

Ademi i Đoković
Ademi i Đoković

Dinamo se plasirao u 3. pretkolo Lige prvaka nakon boljega izvođenja jedanaesteraca od Cluja.

Boli je u sedmoj seriji loptu poslao visoko preko vratnice, Cluj je ispao iako je od 52. minute igrao s igračem više nakon što je isključen Theophile.

U početnoj postavi Cluja igrali su bivši igrač Rijeke Damjan Đoković i Gabriel Debeljuh, 23-godišnji Rovinjanin koji je prije nekoliko dana došao u Cluj iz Hermannstadta.

Dinamo je bio bolji u prvom dijelu, nekoliko je puta loše postavljena rumunjska obrana mogla primiti pogotke.

U 14. minuti Ivanušević se u trku okomito probio kroz dvije linije rumunjske obrane, po njegovu udarcu Bălgrădean je odbio loptu, pritrčao je Gojak i pogodio paznu mrežu - 0:1.

U drugom dijelu Dan Petrescu presložio je svoju momčad, koja je počela bolje stajati u pokušaju da izjednači.

Uspostavio je Cluj nešto smisleniji protok lopte, u 50. minuti Theophile je podlegao pritisku, skrivio je kazneni udarac i zaradio crveni karton.

Livaković je iskazao najvišu klasu, kada je prvo obranio Deacov kazneni udarac, a zatim još teži Đokovićev udarac po odbijenoj lopti.

Krenula je domaća momčad nešto žustrije s igračem više, ali pravih opasnosti nije bilo.

U 64. minuti Pereira je snažno udario loptu s 25 metara, ravno je lopta letjela u naručje Livakovića, koji je neočekivano reagirao: lopta se odbila kao da je vratar Dinama postao vratnica - 1:1.

Kad se činilo da je Cluj postao bliži idućem pretkolu, uslijedila je reakcija iskusne momčadi koja je prošle sezone igrala skupine Lige prvaka.

Dinamo je s igračem manje uspostavio ravnotežu i počeo opasno ulaziti u završnicu, posebice kada je u igru ušao Petković.

U 78. minuti Petković je znalački okomito proigrao Ademija, koji se u primanju oslobodio Bolija, Bălgrădean je odbio loptu prema Kastratiju, koji je s 5 metara poslao loptu u praznu mrežu - 1:2.

Momčad Dinama nakon pogotka izgledala je dovoljno kvalitetno da bi utakmicu mogla privesti kraju bez stresova, nisu igrači Cluja uspjeli stvoriti ni jednu priliku do 93. minuti.

Tada je Petković izgubio loptu na protivničkoj polovici, u polukontri dvojica igrača Cluja uspjela su postići pogodak pokraj petorice igrača Dinama.

Rondon je vrhunski odigrao zdesna iza zadnje linije, Dilaver i Livaković imali su malo vremena brže reagirati ispred Debeljuha, koji je na kraju stigao prvi do lopte i između njih dvojice gurnuo loptu u mrežu - 2:2.

Inače, Debeljuh je kao tinejdžer iz Rovinja otišao u Torino, igrao je za Piacenzu, Mantovu i Este prije nego što je 2019. godine iz Italije otišao u rumunjski Hermannstadt.

Dinamo je mirno u produžecima utkmicu priveo kraju, za nešto više od toga s igračem manje nije bilo snage.

U 104. minuti Stojanović je ušao slijeva u kazneni prostor, mogao je odigrati Kastratiju umjesto što je loptu poslao u Bălgrădeana.

CFR CLUJ: Bălgrădean, Burcă (82 Sušić), Vinicius, Boli, Comora, Bordeianu (113 Itu), Chipciu (46 Rondon), Deac, Đoković, Pereira (68 Golofca), Debeljuh

DINAMO: Livaković, Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac, Ademi, Majer (55 Kastrati), Gojak, Ivanušec (68 Petković), Oršić (108 Moharrami), Gavranović (55 Gvardiol)

Utakmica 2. pretkola Lige prvaka: Cluj - Dinamo 7:8-11m (2:2, 0:1) (Pereira 64, Debeljuh 90+3/Gojak 14, Kastrati 78)

Jedanaesterci: Petković - 2:3, Vinicus - 3:3, Leovac - 3:4, Đoković - 4:4, Ademi - 4:5, Rondon - 5:5, Stojanović - 5:6, Sušić - 6:6, Gojak - Bălgrădean brani, Golofca - Livaković brani, Dilaver - 6:7, Deac - 7:7, Gvardiol - 7:8, Boli - promašaj

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.