LIGA PRVAKA

Dinamo ostavio dobar dojam, Mandžukić strijelac

Utorak, 22. studenog 2016. 22:37 Napisao/la  SC

Skupina H, 5. kolo: Dinamo - Lyon 0:1, Sevilla - Juventus 1:3

Najbolju predstavu Dinama u Ligi prvaka ove sezone potpisuju golobradi mladići (Pavičić, Gojak, Knežević, Benković, Čorić...) kojima je trener Ivajlo Petev ukazao povjerenje u potrazi za izgubljenim samopouzdanjem u momčadi.

Dobar dojam mlada momčad Dinama ostavila je u utakmici protiv najbolje momčadi Lyona, kojemu je samo pobjeda jamčila mogućnost da se plasira u drugi krug natjecanja.

Nakon početnog pritiska gostiju, mladići Dinama oslobodili u se straha i počeli opasno prelaziti na protivničku polovicu. Kako je vrijeme odmicalo, sve se više oslobađao očigledan potencijal.

Šitum (15) i Pavičić (22) udarcima s distance prvi su iskazali napadačke mogućnosti, nekoliko organiziranih akcija podignulo je atmosferu na tribinama.

Lyon nije imao konkretne koristi od sojetno većeg posjeda lopte, najbliži pogotku gosti us bili u 41. minuti.

Ferri je uputio udarac s 22 metra, lopta je okrznula Benkovića i završila let na gredi.

Najbolju priliku prvoga dijela propustio je ipak Gojak, koji je u 42. minuti zamalo ostao kratak nakon pokušaja udarca glavom sa šest metara.

U 48. Ferri je ostao na čistini 15 metara od Livakovića, koji je uspio dohvatiti loptu.

Nije se način igre obiju momčadi promijenio u drugom dijelu utakmice.

Igrači u modrim dresovima odavno nisu iskazivali  toliku dozu agresivnosti u duelima, pa su igrači Lyona imali malo slobodnog prostora u završnici.

Ipak je na kraju popustila koncentracija u obrani Dinama u razdoblju kada ništa nije slutilo pogodak ni kada je gostujući trener Genesio dvjema promjenama pojačao napad.

U 72. minuti Rafael je izmaknuo pažnji na desnom boku, utrčao iza leđa domaće obrane i precizno gurnuo loptu  Lacazetteu, koji je čekao na petercu i mirno završio akciju gostiju - 0:1.

U zadnjih dvadesetak minuta Dinamo nije imao snage i znanja ugroziti vodstvo gostiju, koji su bez posebnog opterećenja sačuvali pobjedu koja im može donijeti plasman u idući krug natjecanja nakon poraza Seville

DINAMO: Livaković, Matel (14 Henriquez), Sigali, Benković, Pivarić, Pavičić (73 Machado), Knežević, Gojak, Šitum, Ćorić (52 Jonas), Fernandes

LYON: Lopes, Rafael, Yanga-Mbiwa, Nkoulou, Morel, Ferri, Gonalons, Darder (66 Tolisso), Cornet (66 Fekir), Lacazette, Valbuena (87 Rybus)

Mario Mandžukić postigao je treći pogodak za Juventus u pobjedi protiv Seville, koja je rano povela.

U 36. minuti Sevilla je ostala bez isključenog Vazqueza, koji je u točno pet minuta zaradio dva žuta kartona.

 Time je Juventus stekao prednost koju je iskoristio na tipičan način, pogocima u završnicama poluvremena.

Potezanje Mercada u kaznenom prostoru nakon prekida sudac Clattenburg protumačio je kao prekršaj za kazneni udarac, koji je Marhisio realizirao u sudačkoj nadoknadi prvoga poluvremena.

U 84. minuti Bonucci je udarcem nogom donio taljanskom prvaku tri boda s jednog od najtežih gostovanja.
 
Skupina H, 5. kolo: Dinamo - Lyon 0:1 (Lacazette 72), Sevilla - Juventus 1:2 (Pareja 9/Marchisio 45+2-11m, Bonucci 84, Mandžukić 90+4)

Poredak: Juventus 11, Sevilla 10, Lyon 7, Dinamo 0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.