LIGA PRVAKA

Borussia (D) pobijedila Schakhtar za četvrtfinale

Utorak, 05. ožujka 2013. 23:19 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 1/8 finala: Borussia (D) - Shakhtar 3:0 (Santana 31, Götze 37, Blaszczykowski 59)

Uzvratna utakmice osmine finala Lige prvaka

 

BORUSSIA (D) - SHAKHTAR 3:0

 

Stadion Signal Iduna Park. Gledatelja:65.829

 

Sudac: Damir Skomina (Slovenija)

 

Strijelci: 1:0 Santana (31'), 2:0 Götze (37'), 3:0 Blaszczykowski (59')

 

Žuti karton: Kucher (Shakhtar)

 

BORUSSIA (D): Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Santana, Schmelzer - Gündogan (82' Sahin), Bender (46'Kehl) - Blaszczykowski (70' Grosskreutz), Götze, Reus - Lewandowski             

 

SHAKHTAR: Pjatow - Srna, Kucher, Rakizki, Rat - Fernandinho, Hübschmann (84' Stepanenko) - Teixeira, Mchitaryan, Taison (46' Douglas Costa) - Adriano

 

Borussia je u Dortmundu bez problema pobijedila Shakhtar kapetana Darija Srne i Eduarda da Silve s glatkih 3:0 i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka. Srna je igrao cijeli susret posve neprimjetno dok je Eduardo utakmicu odgledao sa klupe za pričuvne igrače.

 

Već u drugoj minuti Borussia je bila u naletu. Reus je probio desni bok, ubacio u kazneni prostor, ali obrana Shakhtara izbila je loptu. U nastavku akcije Lewandowski je opalio po golu, ali ponovno obrana gostiju zaustavlja njegov pokušaj. U desetoj minuti Shakhtar je organizirao akciju na lijevoj strani Borussijine obrane, ali Mkhitaryan nije pronašao Taisona u kaznenom prostoru. Domaćin je odmah uzvratio na drugoj strani, Reus je tražio Lewandowskog u šesnaestercu, ali Pyatov se nekako snašao i izbio loptu iz svog prostora.

 

Nakon razdoblja bez izglednih prigoda Borussija je stigla u vodstvo nakon nešto više od pola sata igre. Götze je ubacio iz kornera u peterac, a tamo je najviši bio Santana za 1:0. Samo šest minuta kasnije sve je bilo jasno nakon drugog pogotka "milionera". Lewandowski je povukao kontru i ubacio s lijeve strane u kazneni prostor, a tamo je utrčao Götze koji je bez problema zabio za ogromnih 2:0. Shakhtar je prvi dio utakmice završio s pokušajem Fernandinha, ali Weidenfeller je obranio.

 

U nastavak je angažiranije ušao ukrajinski sastav, ali se Fernandinho spetljao ispred Weidenfellera u 48. minuti. I to je bilo kažnjeno kada je u 59. minuti nakon velike pogreške vratara Pjatowa Blaszczykowski pogodio za konačnih 3:0.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.