LIGA PRVAKA

Bayern za 15 minuta obavio posao protiv Dinama

Utorak, 29. rujna 2015. 22:47 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Bayern - Dinamo 5:0. Jedino dobro za Dinamo bilo je što se zna sačuvati.


Nogometaši Dinama doživjela su težak poraz (0:5) na Allianz Areni, a Bayern je sredinom prvoga poluvremena igrao tako da je Dinamu prijetila katastrofa. Jedino je dobro za Dinamo bilo što je Bayern iskusna momčad koja se zna sačuvati čim obavi glavninu posla. A sve je obavljeno za petnaest minuta!

U tih petnaestak minuta momčad Dinama izgledala je na terenu poput impresionirane srednjoškolske družine, koja se divila nogometašima Bayerna.

U 14. minuti Costa je na lijevoj strani brzinski više dospio u poziciju za ubačaj nego za izravni udarac. Odlučio se ipak za udarac po kojemu je lopta ušla u mrežu uz bližu vratnicu pokraj ukopanog Eduarda - 1:0. Pacerski!

U 21. minuti mladi Benković pao je ničim izazvan u pokušaju primanja lopte. Noge su se odsjekle mladiću Dinama, ali nisu Thiagu koji je prihvatio darovanu loptu, otrčao prema Eduardu i pravodobno proigrao Lewandowskog kao na treningu - 2:0. Pacerski!

U 25. minuti Gotze je izmijenio loptu s Comanom u kaznenom prostoru, dospio u poziciju za otvoreni udarac i onda prilično traljavo uputio prizmeno loptu ravno u Eduarda, koji je reagirao prestrašeno. Lopta se vrataru Dinama odbila od noge - 3:0. Pacerski!

U 28. minuti Costa je ubacio iz kuta, neshvatljivo zaboravljeni Lewandowski uspio je nogom skrenuti loptu sa 7 metara, lopta je po sredini udarila u gredu od koje se odbila preko gol-crte - 4:0! Polupacerski!

Katastrofalna igra u obrani bila je prepostavka igre u napadu! To znači da Dinamo prema naprijed nije uspio dobiti ni jedan ključni duel, pa Neuer nije imao posla.!

U drugom dijelu Bayern je bitno smanjio ritam, na sreću Dinama nogometaši njemačkog prvaka počeli su igrati da vrijeme prođe uz što je moguće manju potrošnju snage. Bayern je pribjegao dosadnoj tika-taki, kako je vrijeme odmicalo posjed lopte sve je više postajao jedini smisao.

U 55. minuti tehnička minijatura Coste petom, Thiagovo podvaljivanje po sredini kaznenog prostora i sjajna reakcija vrsnog strijelca Lewandowskog, koji je prebacio Eduarda, završila je petim pogotkom 5:0.

U 76. minuti Lewandowski je mogao postići šesti pogodak, Eduardo je tijelom odbio loptu u jedinoj uspješnoj intervenciji na utakmici.

I to je bilo sve od Bayerna! Od Dinama nije bilo ama baš ništa! 


BAYERN: Neuer, Lahm, Boateng (64 Rafinha), Alaba, Bernat (46 Martinez), Thiago, Kimmich, Gotze, Coman, Douglas Costa (58 Muller), Lewandowski

DINAMO: Eduardo, Matel, Taravel, Benković (46 Goncalves), Pivarić, Ademi, Machado (61 Rog), Antolić, Soudani, Pjaca (69 Henriquez), Fernandes

Utakmica 2. kola: Bayern - Dinamo (Costa 13, Lewandowski 21, 28, 55, Götze 25)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.