LIGA PRVAKA

Bayern na Camp Nou potvrdio finale

Srijeda, 01. svibnja 2013. 22:34 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica polufinala: Barcelona - Bayern 0:3 (Robben 48, Pique 77-ag, Müller 77)

Uzvratna polufinalna utakmica Lige prvaka

BARCELONA - BAYERN 0:3

Stadion Camp Nou. Gledatelja: 90.000

Sudac: Damir Skomina (Slovenija)

Strijelci: 0:1 Robben (48'), 0:2 Pique (72' ag), 0:3 Müller (77')

Žuti kartoni: Alves (Barcelona), Robben (Bayern)

BARCELONA: Valdes, Alves, Pique, Bartra (87' Montoya), Adriano, Fabregas, Xavi (55' Alexis Sanchez), Iniesta (65' Alcantara), Song, Villa, Pedro.

BAYERN: Neuer, Van Buyten, Boateng, Lahm (77' Rafinha), Ribéry, Martínez (75' Tymoshchuk), Robben, Müller, Alaba, Schweinsteiger (66' Luiz Gustavo), Mandžukić


Bayern je na Camp Nou u uzvratnom  polufinalnom susretu Lige prvaka pobijedio Barcelonu rezultatom 3:0 i s ukupnih  7:0 ostvario plasman u finale u kojemu će 27. svibnja igrati protiv Borussije Dortmund. Barcelona je bez ozlijeđenog Messija izgledala blijedo i nije fizički uspjela parirati Bavarcima. Mario Mandžukić odigrao je cijeli susret vrlo dobro.  

Nakon početnog ispitivanja snaga prvi je opasnije zaprijetio Bayern u 12. minuti. Duga lopta Schweinsteigera, Robben je na centru izbjegao zaleđe i sjurio se prema šesnaestercu gdje ga je sustigao Pique i otklonio opasnost.

U istoj minuti zaprijetila je Barcelona, duga lopta vratara Valdesa došla je do Ville ispred kojeg je u zadnji trenutak Boateng odbio loptu u korner.

U 18. minuti vidjeli smo odličnu akciju Bayerna. Robben je povukao loptu u sredinu paralelno s linijom šesnaesterca, odigrao dubinski za Schweinsteigera koji petom ostavlja za kapetana Lahma, ali opasnost je opet otklonio Pique.

Barcelona je pokušavala uspostaviti svoju igru, ali Bayern se odlično branio u plitkoj formaciji ponekad i sa deset igrača i čekao svoju priliku za kontru i polukontru.

U 24. minuti odličan udarac Pedra sa tridesetak metara iz okreta, ali vratar Neuer se nije dao iznenaditi i odbio je loptu u korner.

Najveću prigodu Barcelona je imala u 27. minuti. Alves je ubacio sa desnog boka u skoku su u buketu bili Lahm, Pedro i Villa, lopta se odbila do kapetana Barcelone Xavija koji sa 6-7 metara puca preko gola.

Na početku nastavka rješene su i sve dileme oko drugog finaliste Lige prvaka ako je dileme uopće i bilo nakon prvog susreta. Duga lopta Alabe skroz na drugu stranu igrališta na Robbena, koji odlično prima loptu lomi Adriana i lijevom nogom pogađa daljnji kut vratara Valdesa za 0:1.

Šest minuta kasnije pokušao je David Villa udarcem sa 16 metara, no njegov udarac blokirao je Martinez.

Mogao je Bayern povećati prednost u 55. minuti. Ribery je prošao po lijevoj strani, ubacio za Robbena koji nedovoljno dobro zahvaća loptu koja odlazi pored gola. Bilo bi opasnije po Barcelonu da je Nizozemac osjetio Mandžukića iza leđa i propustio loptu.

Barcelona se pomirila sa eliminacijom prema izmjenama koje su uslijedile. U 72. minuti Bayern je poveo 2:0. Ribery je probio lijevi bok oštro ubacio u peterac gdje je lopta pogodila Pique u koljeno i završila u mreži Valdesa.

Pet minuta kasnije Barcelona je primila još jedan gol. Opet je lijevom stranom pobjegao Ribery, zavrnuo na drugu vratnicu gdje se naklonio Müller i postigao svoj 8. ovosezonski gol u Ligi prvaka.

U 87. minuti Bayern je mogao i povećati prednost, ali Rafinha se odlučio za udarac koji je završio pored gola. Time nije iskorištena posljednja šansa Bayerna, koji se plasirao u treće finale u posljednje četiri sezone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.