Liga prvaka: Bayern gostuje na Etihadu, težak zadatak ispred engleskog prvaka

Utorak, 25. studenog 2014. 12:16 Napisao/la  SC

Manchester City - Bayern (20.45). Sukob engleskog i njemačkog prvaka bi, ukoliko se po domaćine loše završi mogao za posljedicu imati ispadanje iz Lige prvaka

Večeras se igraju susreti petog kola u skupinama E, F, G i H nogometne Lige prvaka. Četiri od osam mjesta u osmini finala iz 'donjeg' dijela ždrijeba već su popunjena, Bayern, PSG, Barcelona i Porto osigurali su nastavak natjecanja. Neizvjesnosti ipak neće nedostajati. Susret večeri igra se u Manchesteru gdje će domaći City dočekati Bavarce. Sukob engleskog i njemačkog prvaka bi, ukoliko se po domaćine loše završi mogao za posljedicu imati ispadanje iz Lige prvaka već nakon grupne faze, što bi se u slučaju te momčadi dogodilo drugi puta u posljednje tri sezone. Oči navijača kluba s Etihada bit će uprte u Moskvu gdje u goste CSKA-u dolazi Roma. 

U skupini G sve je još uvijek otvoreno. Chelsea će na teškom gostovanju kod Schalkea u Gelsenkirchenu pokušati osigurati drugu fazu, što je propustio učiniti u prošlom kolu. Trupe Josea Mourinha u Mariboru su jedva uhvatile bod. Slovenci će pak u Lisabonu htjeti pokazati što znaju u nadi da će i uoči zadnjeg kola biti konkurenti za osminu finala. 

Skupinu H mogao bi začiniti još samo pozitivan rezultat BATE Borisova protiv Porta, i to samo u slučaju da pobjedu u Ukrajini kod Shakhtara ostvari otpisani Ahtletic Bilbao. U skupini F gdje je već sve riješeno Barcelona gostuje kod APOEL-a na Cipru, a PSG kod kuće dočekuje Ajax.

Liga prvaka, parovi 5. kola (20.45):

Skupina E: CSKA Moskva - Roma (18), Manchester City - Bayern
Skupina F: Barcelona - APOEL, PSG - Ajax
Skupina G: Schalke - Chelsea, Sporting - Maribor
Skupina H: BATE - Porto (18), Shakhtar - Athletic Bilbao 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.