LIGA PRVAKA

Bayern demolirao Porto na Allianz Areni

Utorak, 21. travnja 2015. 23:09 Napisao/la  SC

Uzvratni susreti četvrtfinala: Bayern - Porto 6:1, Barcelona - PSG 2:0

Bayern i Barcelona prvi su polufinalisti nogometne Lige prvaka. Način na koji je njemački prvak došao do natjecanja najbolje četiri momčadi starog kontinenta neodoljjivo podsjeća na predstavu Njemačke u polufinalu prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva protiv domaćina Brazila. Iako je porto na svom stadionu u prvoj utakmici slavio rezultatom 3:1, Bavarci su na Alianz Areni utrpali šest golova nemoćnim trupama Julena Lopeteguija. 

Domaćin je već na poluvremenu imao prednost od 5:0, a zabijali su dvaput Lewandowski te po jednom Thiago, Boateng i Muller. Na 5:1 je u 73. minuti smanjio Jackson Martinez, a konačan je rezultat dvije minzute prije kraja postavio Xabi Alonso. Bayern je zapucao prema golu čak 21 put, od čega je devet udaraca završilo u okviru gola. Udarac Martineza bio je jedini portugalski šut u okvir, uz još jedan promašeni. Porto, kao jedna od momčadi s najvećom dozom održivog razvoja je rijetko kada bio ovako potučen.

U drugoj utakmici dana Barcelona je s dva pogotka Neymara u prvom poluvremenu svladala PSG. Cijelu su utakmicu odigrali i Ivan Rakitić na strani domaćina, ali i Zlatan Ibrahimović koji se tako ponovno našao na Nou Campu, gdje se u igračkoj karijeri i nije najbolje snalazio. Potvrdila je to i ova utakmica, Šveđanin bosanskohercegovačkih korijena uputio je tek jedan udarac na vrata ter Stegena.

Liga prvaka - uzvratni susreti četvrtfinala:

Bayern - Porto 6:1 (Alcantara 14, Boateng 22, Lewandowski 27, 40, Muller 36, Alosno 88/Martinez 73)

BAYERN: Neuer - Rafinha (72 Rode), Boateng, Badstuber, Bernat - Lahm, Xabi Alonso, Alcantara (90 Dante) - Muller, Lewandowski, Gotze (86 Weiser)

PORTO: Fabiano - Reyes (33 Ricardo), Maicon, Marcano, Martins - Herrera, Casemiro, Torres - Brahimi (67 Evandro), Martinez, Quaresma (46 Neves)

Barcelona - PSG 2:0 (Neymar 14, 34)

BARCELONA: ter Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano, Alba - Rakitić, Busquets (55 Sergi), Iniesta (46 Xavi) - Messi, Suarez (75 Pedro), Neymar

PSG: Sirigu - van der Wiel, Marquinhos, David Luiz, Maxwell - Verratti, Cabaye (66 Lucas), Matuidi (80 Rabiot) - Cavani (80 Lavezzi), Ibrahimović, Pastore

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.