Liga prvaka: Barceloni presudio Tony Watt, Celtic 18-godišnjeg napadača platio 75.000 eura!

Četvrtak, 08. studenog 2012. 10:10 Napisao/la  SC

Da, mogli smo nabaviti visoke napadače, ali i dalje želim zabavu. To je način na koji igramo, kazao je Tito Vilanova nakon poraza. Od kada je prodala Zlatana Ibrahimovića, Barcelona nije kupila klasičnu prvu špicu

Neil Lennon, 41-godišnji menadžer Celtica, na početku karijere ostvario je uspjeh koji se događa samo odabranima. Celtic je pobijedio (2:1) Barcelonu!

- Ova pobjeda je veće postignuće od bilo čega što sam ostvario u životu. Ne znam hoću li kao menadžer ikada više dostići ovu razinu, nadam se da hoću jer sam još mlad i učim. Ali ova pobjeda je veće postignuće od svega što sam napravio u karijeri i životu uopće. Za nas je veliki uspjeh bio što uopće igramo protiv Barcelone na ovoj razini, a kamo li da pobijedimo Barcelonu. Ovi su igrači postali klupski heroji, njihova će imena biti upisana u klupsku povijest jer su pobijedili vjerojatno najbolju momčad na svijetu, kazao je Lennon.

Barceloni je presudio pogodak Tonyja Watta, 18-godišnjega napadača koji je kupljen za 75.000 eura iz Airdriea.

- Razmišljao sam Watta postaviti od prve minute, ne sumnjam u njega ali je prevladalo uvjerenje da još uvijek nije dovoljno iskusan. Upisao se klupsku povijest iako je odigrao 11 utakmica za Celtic, kazao je Lennon.

Od kada je prodala Zlatana Ibrahimovića, Barcelona još uvijek nije kupila klasičnu prvu špicu, igrača koji može izaći na kraj s visokim i snažnim braničima od kakvih je složena obrana Celtica. Ni Leo Messi nije mogao prolaziti kroz škotsku obranu kao što je navikao, što je problem s kojim se Barcelona svake sezone sreće u Ligi prvaka. Doduše, s kroničnim problemom igre bez robusnog napadača Barcelona se u pravilu sretala u završnici Lige prvaka, a ne u natjecanju po skupinama.

- Da, mogli smo nabaviti visoke napadače, ali i dalje želim zabavu. To je način na koji igramo, kazao je Tito Vilanova nakon poraza.

Barceloni uopće nije bilo zabavno na Celtic Parku. Katalunjski klub već duže vremena namjerava kupiti 28-godišnjeg Fernanda Llorentea, napadača Athletica Bilbao i španjolskog reprezentativca. Možda će utakmica protiv Celtica ubrzati odluku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.