Liga prvaka: Barcelona se vraća na mjesto zločina, poslastica večeri na Emiratima

Utorak, 01. listopada 2013. 15:54 Napisao/la  SC

U skupini F igrat će se ljepotica večeri. Poprište je stadion Emirates, gdje Arsenal dočekuje Napoli. Talijani su pod vodstvom Rafe Beniteza u dobroj formi, a Arsenal se trenutno nalazi na čelu engleskog prvenstva

 

Prije nešto manje od godine dana, u grupnoj fazi prošlosezonskog izdanja Lige prvaka Celticc je na svom Hampden Parku napravio pravu malu senzaciju i slavio protiv Barcelone, po mnogima najbolje momčdai svijeta. Te se dvije ekipe sastaju na istom mjestu i večeras, u sklopu drugoga kola natjecanja u skupini H. Barceloni u tom susretu neće moći pomoći Leo Messi, ali to neće bitno umanjiti šanse Katalonaca koji su u prošlom kolu na Camp Nou uvjerljivo svladali Ajax.

Upravo će momci iz glavnog nizozemskog grada večeras snage odmjeriti s Milanom. Rossoneri su u play-off rundi bili kobni za PSV, a sada će imati priliku na Amsterdam Areni ubilježiti novu pobjedu protiv dvostrukih prvaka Europe. Ajax i Milan vežu mnogi igrači poput Seedorfa, Rijkaarda i van Bommela, a upravo su ti suparnici odigrali neke od najljepših međusobnih susreta u Ligi prvaka.

Skupina E donosi okršaj Chelseaja i Steaue, usred Bukurešta. Bit će to repriza dvoboja iz ožujka ove godine, kada su se te dvije momčadi susrele u osmini finala Europske Lige. Iako su Rumunji slavili u prvom, bukureštanskom ogledu (1-0), Plavi iz Londona su pobjedom (3-1) na Stamford Bridgeu prošli u četvrtfinale, i kasnije otišli do kraja toga natjecanja. Dvoboj je to i dvije poražene momčadi iz prvoga kola. U Baselu se pak susreću dva pobjednika s otvaranja, pa će domaći sastav ako ugostiti njemačkog velikana Schalkea.

U skupini F igrat će se ljepotica večeri. Poprište je stadion Emirates, gdje Arsenal dočekuje Napoli. Talijani su pod vodstvom Rafe Beniteza u dobroj formi, a Arsenal se trenutno nalazi na čelu engleskog prvenstva. Ogled je to koji garantira uživanje ispred TV-ekrana. Pod okriljem te skupine na Signal Iduna Park u goste 'pčelama' iz Dortmunda dolazi Marseille.

Večerašnji parovi skupine G su Atletico Madrid – Porto te Zenit – Austria Beč, u posljepodnevnom terminu.

Liga prvaka, 2. kolo – utorak, 1.10. (20.45)

 

Skupina E: Basel – Schalke, Steaua – Chelsea

 

Skupina F: Borussia (D) – Marseille, Arsenal – Napoli

 

Skupina G: Zenit – Austria Beč (18.00), Porto - Atletico (M)

 

Skupina H: Ajax – Milan, Celtic - Barcelona

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.