LIGA PRVAKA

Bayernu se na Camp Nou dogodio Leo Messi!

Srijeda, 06. svibnja 2015. 22:52 Napisao/la  SC

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka: Barcelona - Bayern 3:0


Barcelona je pregazila Bayern u završnici prve polufinalne utakmice Lige prvaka, kada je njemački prvak doživio uprizorenje Lea Messija. Fantastični Argentinac kao da se pritajio većim dijelom drugoga poluvremena u potrazi za inspiracijom. Pep Guradiola u najavi utakmice rekao je da je Messija nemoguće zaustaviti kada je u pravoj formi! Pep dobro zna što govori, na njegovu žalost Messi je u samo tri minute opet dotaknuo zvijezde.

U 77. mnuti, u razdoblju relativno rastrgane igre s obje strane, Messi se dočepao lopte nakon neodlučne reakcije gostujućih igrača, stigao na 17 metara i preciznim udarcem loptu poslao u bliži kut - 1:0. Ni veliki Neuer nije uspio stići loptu.

U 80. minuti Rakitić je otvorio Messiju poziciju "jedan na jedan" s Boatengom na desnoj strani kaznenog prostora, stasiti stoiper završio je na travi dok je tražio loptu, Messi izašao pred Neuera i elegantno prebacio njemačkog vratara za delirij na tribinama - 2:0. Bio je to 77. pogodak Messija u Ligi prvaka, što je novi rekord natjecanja nakon što je dan ranije Ronaldo postigao 76. pogodak.

U sudačkoj nadoknadi u brzoj kontri Messi je gurnuo Neymara prema Neueru, koji ovaj put nije imao šanse u situaciji "jedan na jedan". Brazilac je rutinski sačekao da Neuer izgubi ravnotežu i loptu plasirao u mrežu za prednost koju Bayern može stići samo senzacionalnim obratom u uzvratu - 3:0.

Manuel Neuer održao je Bayern u utakmici tijekom prvoga poluvremena. Dvije izvanredne reakcije najboljega vratara na svijetu zaslužne su za nule na semaforu: u 11. minuti Suarez je sam otrčao prema Neueru, koji je nogom skrenuo loptu u situaciji koju Suarez inače žmirećki realizira.

U 39. minuti Iniesta je na svoj tipičan način proigrao Alvesa, koji je sam izašao pred Neuera. Opet je uslijedila iznimna reakcija njemačkog vratara, jednoga od rijetkih na svijetu koji snagom, brzinom, refleksom i znanjem može reagirati sa zadrškom kada se nađe "oči u oči" s igračima poput Suareza.

Pep Guardiola iznenadio je visoko postavljenom obranom na raspoloženog Messija, koji je koristio bogomdane pogodnosti u igri "jedan na jedan". Nekoliko je puta Messi prošao kroz obranu Bayerna kao na šetnici, ali je nedostajala prava završnica.

Suarezov (27) udarac glavom nakon ubačaja iz kuta ostaje šansa za kojom domaćini mogu žaliti, a u 18. minuti Bayern je vrlo lako mogao kazniti domaće promašaje. Muller je s desnoga boka ubacio prizmeno, Lewandowski zamalo zakasnio na loptu kada je sam ostao ispred ter Stegena.

Bila je to jedina šansa Bayerna na utakmici! U igri prema naprijed Bayern je djelovao toliko nemoćno da se nema čemu nadati u uzvratu taman da se nekim čudom oporave Ribery i Robben.

BARCELONA: ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano (88 Bartra), Jordi Alba, Rakitić (81 Xavi), Busquets, Iniesta (86 Rafihna), Messi, Suarez, Neymar

BAYERN: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat, Alonso, Muller (78 Gotze), Lahm, Schweinsteiger, Thiago, Lewandowski

Prva polufinalna utakmica Lige prvaka: Barcelona - Bayern 3:0 (Messi 77, 60, Neymar 90+4)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.