Večer Lige prvaka: Barcelona lovi 100. pobjedu, Bayern 500. pogodak

Utorak, 23. listopada 2012. 10:27 Napisao/la  SC

U slučaju pobjede protiv Celtica Barcelona bi postala tek treća momčad nakon Real Madrida i Manchester Uniteda sa 100 pobjeda. Bayern gostuje kod Lillea, Bavarci su dosad u Ligi prvaka postignuli 497 golova

Utakmicama 3. kola u utorak se nastavlja natjecanje u Ligi prvaka. Najzanimljiviji par je Šahtar - Chelsea, dok Barcelona na domaćem terenu ugošćuje Celtic.  

Darijo Srna i Eduardo pokušat će popraviti statistiku ukrajinskog prvoligaša koji je u posljednjih pet utakmica Lige prvaka upisao samo jednu pobjedu, ali je ujedno u posljednjih 20 utakmica na domaćem terenu u Europi izgubio samo dvije utakmice i pritom u 11 navrata nije primio pogodak.  Chelsea pak nije izgubio već osam utakmica u Ligi prvaka, niz koji je krenuo kada je Roberto Di Matteo preuzeo kormilo.

- Chelsea je jako dobra momčad koja pokušava igrati tečnu i lijepu igru, kakvu gaji Barcelona. Chelsea je u odličnoj formi, ali neće im biti lako ako loptu zadržimo na travnjaku. Naša prednost je domaći teren i sjajni navijači. Imamo jaku momčad i imamo što za pokazati, rekao je Eduardo.

Barcelona protiv Celtica lovi 100. pobjedu u Ligi prvaka, te bi tako postala tek treća ekipa koja je probila ovu granicu nakon Manchester Uniteda i Real Madrida. Lionel Messi zabio je 16 pogodaka u posljednjih 12 utakmica Lige prvaka.

- Ovo je bitna utakmica, pobjedom ćemo napraviti veliki korak prema naprijed. Možda Celtic nitko nije shvaćao ozbiljno na početku sezone, ali mi ga shvaćamo ozbiljno. Proteklih godina mnoge su momčadi, koje su bile otpisane, znale iznenaditi. Celtic ima neugodan kontranapad i moramo ih shvatiti ozbiljno, rekao je Tito Vilanova, trener Barcelone.

Bayern i Mario Mandžukić gostuju kod Lillea koji je u posljednjih deset utakmica u Ligi prvaka upisao samo jednu pobjedu, dok će bavarski sastav pokušati podebljati brojku od 497 golova u Ligi prvaka i postati tek druga ekipa koja je uz Real Madrid dostignula 500 golova. Inače, Bayern je u posljednja četiri ogleda protiv francuskih sastava upisao četiri pobjede bez primljenog pogotka.

Liga prvaka (20.45)

Skupina E: Nordsjaelland - Juventus, Shakhtar - Chelsea

Skupina F: BATE Borisov    - Valencia, Lille - Bayern.

Skupina G: Spartak (M) - Benfica (18 sati), Barcelona - Celtic

Skupina H: Galatasaray - Cluj, Manchester Utd. - Braga

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.