Liga prvaka: Atletico prvi finalist, Pirova pobjeda momčadi Bayerna u Munchenu

Utorak, 03. svibnja 2016. 22:58 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: Bayern - Atletico 2:1 (0:1, prva utakmica)


Atletico je prvi finalist ovogodišnje Lige prvaka! U uzvratnoj utakmici polufinala Atletico je poražen u Munchenu, Bayernova Pirova pobjeda (2:1) novi je prilog tezi da je nogomet Diega Simeonea učinkovitiji od nogometa Pepa Guardiole.

Uzbudljiva, na trenutke dramatična utakmica, igrana je prema očekivanom scenariju. Bayern je cijelu utakmicu pokušavao postići pogodak kroz posjed lopte, Atletico se prepoznatljivo branio i napadao u kontrama.

U 74. minuti Bayern je konačno uspio postići pogodak iz igre, Vidal je nadskočio Filipea Luisa, glavom odigrao na drugu vratnicu, gdje se Lewandowski naklonio za konačnih 2:1.

U preostalih dvadesetak minuta Bayern je pritiskao, ali nije stvorio ni jednu priliku što dovoljno govori o karakteru obrambenog Simeoneovog nogometa.

U 84. minuti Javi Martinez zaustavio je Torresa prekršajem izvan kaznenog prostora, Cuneyt Cakir prvi put je pogriješio, dosudivši kazneni udarac za Atletico.

Da utakmicu uđe u dramatičnu završnicu pobrinuo se Neuer, koji je obranio Toressov kazneni udarac.

Nije pomoglo, Bayern jednostavno nije bio dovoljno ubojit budući da najopasniji igrač, Thomas Muller, nije praktično taknuo loptu cijelu utakmicu.

U prvom dijelu Bayern je anulirao rezultat iz prve utakmice. U 31. minuti Xabi Alonso izveo je slobodni udarac tako da bi Oblak vjerojatno bez problema dohvatio loptu, koja je zapela za Gimenezovu nogu, promijenila smjer i prevarila slovenskog vratara - 1:0

U 33. minuti Gimenez je u prekidu rukama srušio Javi Martineza u kaznenom prostoru, Cakir je opravdano pokazao na bijelu točku.

Muller je izveo kazneni udarac, koji je Oblak obranio.

Osim što je obranom održao aktivan rezultat iz prve utakmice, Oblak je vratio samopouzdanje suigračima, koje bi dva pogotka iz prekida u samo dvije minute sigurno šokirao.

Uz Oblakovu obranu kaznenog udarca, ključni potez utakmice povukao je Griezmann u 54. minuti. Torres je pravodobno odigrao na sredini igrališta, Alaba po tko zna koji puta ove sezone početnički pogriješio u pokrivanju prostora, Grizemann otrčao prema Neueru i mirno plasirao loptu i bliži kut - 1:1.

Od toga trenutka Bayern je morao postići dva pogotka za prolaz u finale, što je u utakmici protiv Atletica bila nemoguća misija.

BAYERN: Neuer, Lahm, Boateng, Javi Martinez, Alaba, Xabi Alonso, Douglas Costa (73 Coman), Muller, Vidal, Ribery, Lewandowski.

ATLETICO: Oblak, Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe Luis, Saul, Gabi, Fernandez (46 Carrasco), Koke (90+3 Savić), Fernando Torres, Griezmann (82 Partey)

Uzvratna utakmica polufinala Lige prvaka: Bayern - Atletico 2:1 (2:2) (Xabi Alonso 31, Lewandowski 74/Grizemann 54)
* u zagradi je ukupni rezultat

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.