Liga prvaka: Atletico pobijedio Juventus, Real Madrid jedva do bodova protiv Ludogoretsa

Srijeda, 01. listopada 2014. 22:58 Napisao/la  SC

Utakmice 2. kola: Atletico - Juventus 1:0, Ludogorets - Real Madrid 1:2, Basel - Liverpool 1:0. Turan strijelac jedinog pogotka u Madridu

Trener Atletica Diego Simeone promijenio je malo način igre u drugom dijelu utakmice protiv Juventusa, uspio je otvoriti koridore u obrani Juvenutsa s trojicom stopera i u 74. minuti ostvariti važnu pobjedu. Juanfran je ubacio zdesna, Turan je utrčao iza Mandžukićevih leđa i loptu poslao u mrežu - 1:0. Turanovim pogotkom Atletico je osvojio tri boda nakon poraza od Olympiakosa, koji je izgubio od Malmoa pa se situacija u Skupini A zakomplicirala.

U prvom dijelu utakmica u Madridu nije se mogla otrgnuti taktičkim okovima trenera Diega Simeonea i Massimilianija Allegrija, talijanski i španjolski prvak više su pazili na vlastita vrata nego što su tražili prolaze do protivničkih vratiju. Najveće uzbuđenje u dosadnom prvom poluvremenu dogodilo se kada je Marijo Mandžukić skinuo zaštitnu masku, koja mu je očito smetala isto kao i braniči Juventusa.

 

ATLETICO: Moya, Juanfran, Godin, Miranda, Ansaldi, Turan (89 Sigueira), Koke, Tiago, Saul (53 Griezmann), Raul Garcia, Mandžukić (84 Suarez)

JUVENTUS: Buffon, Caceres (78 Pereyra), Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner (89 Giovinco), Evra, Vidal (83 Morata), Marchisio, Pogba, Tevez, Llorente

Pogotkom Benzeme (77) Real Madrid jedva je pobijedio Ludogorets. Benzema je ušao u igru u 67. minuti i odlučio pobjednika. Posao bi vjerojatno bio lakši da je u prvom poluvremenu Ronaldo oba udarca s bijele točke pretvorio u pogotke. Jednoga mu je obranio raspoloženi vratar Stoyanov, najbolji igrač domaće momčadi.

Danny Welbeck ostvario je prvi hat-trick u Ligi prvaka, Galatasaray bi vjerojatno doživio teži poraz da vratar Szcesny nije isključen u 62. minuti, kada je skrivio kazneni udarac iz kojega je Yimenez ublažio poraz.

Basel je pogotkom Strellera u 52. minuti pobijedio Liverpool, što je najveće iznenađenje 2. kola. Dejan Lovren igrao je za Liverpool.

Mario Mandužikić odigrao je prosječno do 84. minute utakmice u Madridu. Danijel Subašić branio je u St. Petersburgu, Luka Modrić igrao je za Real Madrid do 73. minute, kada ga je zamijenio Kroos. Tin Jedvaj nije bio u zapisniku utakmice u Leverkusenu.

Liga prvaka, 2. kolo
Skupina A: Atletico - Juventus 1:0 (Turan 74), Malmo - Olympiakos 2:0 (Rosenberg 42, 82)
Poredak: Juventus 3, Atletico 3, Malom 3, Olympiakos 3
Skupina B: Basel - Liverpool 1:0 (Streller 52), Ludogorets - Real Madrid 1:2 (Costa 6/Ronaldo 25-11m, Benzema 77)
Poredak: Real Madrid 6, Basel 3, Liverpool 3, Ludogorets 0
Skupina C: Zenit - Monaco 0:0, Leverkusen - Benfica 3:1 (Kiesling 25, Son Heung-min 34, Calhanoglu 64-11m/Salvio 61)
Poredak: Zenit 4, Monaco 4, Leverkusen 3, Benfica 0
Skupina D: Anderlecht - Borussia Dortmund 0:3 (Immobile 3, Ramos 69, 79), Arsenal - Galatasaray 4:1 (Welbeck 22, 30, 52, Sanchez 41/Yilmaz 63-11m)
Poredak: Borussia (D) 6, Arsenal 3, Anderlecht 1, Galatasaray 1

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.