Liga prvaka: Arsenal večeras testira Lehmannovu teoriju o dosadnom Bayernu

Utorak, 11. ožujka 2014. 08:45 Napisao/la  SC

Uzvratne utakmice 1/8 finala (20.45): Bayern - Arsenal, Atletico - Milan. Bayern ove sezone igra dosadan nogomet. Stalno vrte loptu s jedne na drugu stranu,  to nije napadačka igra, smatra Lehmann

Bayerm – Arsenal, Atletico – Madrid! Večeras su na rasporedu uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka u kojima su domaćini praktično osigurali plasmane u četvrtfinale. Bayern je pobijedio (2:0) u Londonu, a Atletico u Milanu (1:0). Povrh svega, forma Bayerna i Atletica sugerira da su ishodi uzvratnih utakmica vrlo izvjesni. Ili nisu!

- Rezultat 2:0 je za nas jako dobar, ali to ništa ne znači. Imamo priliku plasirati se u četvrtfinale Lige prvaka, koja nam je bitnija od Bundeslige. Ne smijemo primiti pogodak! Moramo tražiti pobjedu i siguran sam da ćemo tako igrati, kaže trener Bayerna Pep Guardiola, koji je bavarskoj prijestolnici nametnuo svoj nogometni stil. Nisu svi veliki ljubitelji tika-taka nogometa:

- Bayern ove sezone igra dosadan nogomet. Stalno vrte loptu s jedne na drugu stranu i tek povremeno krenu naprijed. To nije napadačka igra. Postupno i bez previše rizika osvajaju teren i tek kada se pojave pred suparničkim golom su opasni zbog kvalitete svojih igrača. Kvaliteta u Bundesligi nije toliko jaka, zbog toga Bayern nema nikakvih problema. To se ne bi dogodilo kada bi Bayern igrao u Premiershipu. Možda to nije najkvalitetnija liga, no svatko može pobijediti svakoga, rekao je nekadašnji vratar Jens Lehmann.

Između ostalih bivši vratar njemačke reprezentacije branio je i za Arsenal, koji bi večeras trebao dokazati Lehmannovu tvrdnju da bi Bayern imao problema u Premierligi. Sudeći prema prvoj utakmici, Lehmannova teorija ne drži vodu.


Inače, Guardiola misli sve najbolje o menadžeru Arsenala Arseneu Wengeru.

- Njegova momčad uvijek dođe do osmine finala Lige prvaka. Wenger odlično radi s mladim igračima, koji napreduju iz sezone u sezonu. Mislim da je Wenger jedan od najboljih trenera na svijetu. Arsenal je možda i najsnažnija momčad protiv koje smo igrali ove sezone. Sutrašnja utakmica za nas je poput finala i želim da se igrači tako i ponašaju, smatra Guardiola.

- Zamislite samo kakva bi to pobjeda bila. Ako smo ih mogli pobijediti prošle godine, siguran sam da ih možemo i ove. Sve je moguće! Moja ekipa ima strašnu ambiciju i želju, a ako odigramo utakmicu sezone uvjeren sam da ćemo slaviti. Bayern je najbolja momčad Europe u ovom trenutku, statistika je protiv nas u tom ogledu, ali polako, vidjet ćemo kako će sutra to izgledati. Mi imamo četvoricu Nijemaca u sastavu. Gnabry, zatim Podolski koji je u dobroj formi, Mertesacker je postao jedan od najboljih igrača u Engleskoj, a Özil je fenomenalan igrač i uvjeren sam da će vam to pokazati protiv Bayerna, kaže Wenger.


Što se tiče druge utakmice, Milanu nitko ne daje previše šansi u Madridu.



- Moramo razmišljati pozitivno i s optimizmom. Još uvijek ništa nije gotovo, kaže trener Milana Clarence Seedorf.

Ni sam Seedorf vjerojatno ne vjeruje u ono što govori.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.