Liga prvaka: Ajax šokirao Santiago Bernabeu, Real Madrid završio sezonu u ožujku

Utorak, 05. ožujka 2019. 23:09 Napisao/la  SC

Predvođena Dušanom Tadićem momčad Ajaxa priredila najveće iznenađenje ove sezone, pobijedivši Real Madrid na Santiago Bernabeu s čak 4:1. Tottenham pobjedom u Dortmundu potvrdio prolazak

Eliminirali europskog prvaka
Eliminirali europskog prvaka

 

Real Madrid ispao je iz Lige prvaka!

Predvođena Dušanom Tadićem momčad Ajaxa priredila je najveće iznenađenje ove sezone, pobijedivši Real Madrid na Santiago Bernabeu s čak 4:1.

Nakon dva uzastopna poraza od Barcelone u kupu i prvenstvu, Real Madrid doživio je treći domaći poraz s najtežim posljedicama.

Santiago Solari izvjesno je postao bivši trener, a Real Madrid već u ožujku završio sezonu što se nije dogodilo desetljećima.

Ispao je Real Madrid iz kupa, prvenstva i Lige prvaka!

U 7. minuti Ajax je odigrao brzu kontru po desnoj strani, Tadić se probio desnim bokom i proigrao natrčalog Ziyecha, koji je lijevom nogom pogodio suprotni kut - 0:1.

U 18. minuti zablistao je Tadić, onakve minijature viđaju se obično kada u Madridu gostuje Messi.

Srbin se atraktivnim driblingom po sredini oslobodio dvojice igrača Real Madrida, ušao u zadnju trećinu i odigrao zadnji pas po sredini.

Ajax je iskoristio pomutnju u zadnjoj liniji domaće obrane, u čudom rasporedu Modrić je ostao u zadnjoj liniji s Neresom, koji je pobjegao hrvatskom veznjaku po sredini kaznenog prostora, primio loptu, zaobišao Courtoisa i mirno poentirao - 0:2.

Real Madrid je morao početi riskirati već nakon dvadesetak minuta, koliko je Ajaxu trebalo da stekne prednost nakon poraza (1:2) u prvoj utakmici.

Kada je ovakav Real Madrid ostao bez dvojice ključnih napadača (Vasquez, Vinicius), koji su se ozlijedili, bilo je jasno da se domaćinu ne piše dobro.

Posebice zbog očiglednog problema realizacije, pogodila je domaća momčad dvaput vratnicu (Varane, Bale), stvorila nekoliko prilika, ali je pogotke postigao Ajax.

Krenuo je Real Madrid odlučno po pogodak početkom drugoga dijela, stvorio tri (polu)prilike, (Modrić, Asensio, Benzema) prije nego što je Tadić opet briljatno reagirao.

U 62. minuti Tadić je efektno udarcem s 15 metara postigao pogodak zbog kojega je sudac zatražio pomoć VAR-a, postojala je sumnja da je lopta izašla izvan igrališta u akciji koja je prethodila pogotku.

Dugo su trajale konzultacije sudaca prije nego što je pogodak priznat čime je trostruki uzastopni europski prvak praktično ispao.

U 70. minuti Asensio je preciznim udarcem s 14 metara poslao loptu u vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu - 1:3.

Vratio je Asensio lažnu nadu da bi Real Madrid nekim čudom mogao postići dva pogotka i eliminirati Ajax.

Samo dvije minute kasnije Real Madrid postao je bivši europski prvak!

Schone je iz slobodnog udarca iskosa slijeva desnom nogom u visokom luku loptu poslao u daljnji kut, šokirao je Courtoisa i navijače Real Madrida - 1:4.

Nemoć Real Madrida najbolje oslikava reakcija Nacha u sudačkoj nadoknadi: prvo je dobio žuti karton zbog prekršaja, a onda napucao loptu za drugi žuti karton i isključenje.

REAL MADRID: Courtois, Carvajal, Varane, Nacho, Reguilon, Kroos, Casemiro (88 Valverde), Modrić, Vinicius (35 Asensio), Lucas Vazquez (29 Bale), Benzema

AJAX: Onana, Mazraoui (80 Veltman), Blind, De Ligt, Tagliafico, De Jong, Van de Beek, Schöne (73 de Wit), Neres (74 Dolberg), Ziyech, Tadić

Tottenham je pobjedom u Dortmundu potvrdio prolazak.

Uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka: Real Madrid - Ajax 1:4 (3:5) (Ziyech 7, Neres 18, Tadić 62, Schone 72/Asensio 70), Borussia (D) - Tottenham 0:1 (0:3) (Kane 49)
* u zagradama su ukupni rezultati

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.