LIGA PRVAKA

Sergio Aguero spasio Manchester City

Utorak, 25. studenog 2014. 22:58 Napisao/la  SC

 Bayern od 20. minute igrao s desetoricom igrača, Aguero i Messi postigli po tri pogotka

Liga prvaka, 5. kolo

Sergio Aguero još jednom postao je junak El Ittihada. Fantastični Argentinac iskoristio je dvije kardinalne pogreške Alonsa i Boatenga, te u 85. i 90. minutama postigao dva pogotka kojima je Manchester City preokrenuo rezultat, pobijedio Bayern i zadržao šanse za plasman u idući krug natjecanje.

Do 85. minute ništa u prepoznatljivoj igri Bayerna nije naslućivalo da bi se mogle dogoditi takve dvije pogreške, Guardiolina tika-taka funkcionirala je gotovo savršeno iako je Bayern od 20. minute igrao s igračem manje. Unatoč porazu Bayern je s desetoricom igrača ostvario veći posjed (56% prema 44%) lopte u utakmici koja je Manchester Cityju bila odlučujuća.

U 20. minuti Benatia je dobio crveni karton zbog prekršaja na Agueru, koji je pogodio iz kaznenog udarca za 1:0. Uslijedila je reakcija vrhunske momčadi, Bayern je s igračem manje do odmora stekao prednost 2:1. Alonso je postigao pogodak iz slobodnog udarca pokraj neobjašnjivo ukopanog Harta, Lewandowski je s(p)retnim udarcem glave postigao drugi pogodak za goste. Najgore za Manchester City bilo je što je Bayern tako suvereno dominirao do 85. minute da se nitko nije mogao nadati preokretu. A onda se pojavio Aguero...


MANCHESTER CITY: Hart, Sagna (68 Zabaleta), Kompany, Mangala, Clichy, Fernando, Milner (66 Jovetić), Jesus Navas, Lampard, Nasri, Aguero (90+4 Demichelis)

BAYERN: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat, Hojbjerg, Alonso, Rode (25 Dante), Robben, Lewandowski (84 Shaqiri), Ribery (81 Schweinsteiger)


Bivši trener Chelsea, Di Matteo, doživio je na klupi Schalkea rezultatski debakl protiv bivše momčadi. Ova momčad Chelsea ne igra ni približno isti nogomet kao momčad Chelsea s kojom je Di Matteo postao europski prvak. Chlesea koji vodi Jose Mourinho igra puno bolji nogomet u što se mogla uvjeriti publika u Gelsenkirchenu, koja je vidjela pet pogodaka u mreži svoje momčadi

Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 62. minute utakmice u kojoj je Leo Messi ostvario još jedan hat-trick u karijeri. Ciparski Apoel nije imao šanse protiv tako razigranog Messija.

Darijo Srna igrao je u domaćem porazu od Athletica, koji neće imati posljedica za Shakhtar. Ukrajinski klub osigurao je plasman u idući krug natjecanja.

Utakmica između Sportinga i Maribora završila je pola sata kasnije od ostalih utakmica zbog problema s rasvjetom.

Rezultati:

Skupina E: CSKA Moskva - Roma 1:1 (Berezoutski 90/Totti 43), Manchester City - Bayern 3:2 (Aguero 21-11m, 85, 90/Alonso 40, Lewandowski 45)
Poredak: Bayern 12, Roma 5, CSKA 5, Manchester City 5

Skupina F: APOEL - Barcelona 0:4 (Suarez 27, Mesi 38, 58, 87), PSG - Ajax 3:1 (Cavani 33, 83, Ibrahimović 78/Klaassen 67)
Poredak: PSG 13, Barcelona 12, Ajax 2, Apoel 1

Skupina G: Schalke - Chelsea 0:5 (Terry 2, Willian 29, Kirchhoff 44-ag, Drogba 76, Ramires 78), Sporting - Maribor 3:1 (Mane 10, Nani 35, Simani 65/Nascimento 42-ag)
Poredak: Chelsea 11, Sporting 7, Schalke 5, Maribor 3

Skupina H: BATE - Porto 0:3 (Herrera 56, Martinez 65, Tello 89), Shakhtar - Athletic Bilbao 0:1 (San Jose 68)
Poredak: Porto 13, Shakhtar 8, Athletic 4, BATE 3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.