Ivan Perišić postao bivši igrač europskog prvaka odmah nakon finala Lige prvaka

Ponedjeljak, 24. kolovoza 2020. 09:05 Napisao/la  SC

Šteta što nešto ovakvo zadnjih godina nisam napravio s Interom, da nisam osvojio nekoliko pehara, ali sretan sam večeras, kazao je Perišić

Ivan Perišić
Ivan Perišić

Ivan Perišić je postao prvi hrvatski nogometaš koji je postao bivši igrač novog europskog prvaka odmah nakon finala Lige prvaka.

Praktično, Perišić je titulu prvaka Bayerna slavio kao igrač Intera budući da mu je posudba istekla odmah nakon finalne utakmice.

Bayern je do lipnja mogao aktivirati otkupnu klauzulu što bavarski klub nije učinio, prema korona-pravilima Perišić je ostao igrač Bayerna do kraja sezone koja je završila osvajanjem Lige prvaka.

- Šteta što nešto ovakvo zadnjih godina nisam napravio s Interom, da nisam osvojio nekoliko pehara, ali sretan sam večeras. Još imam dvije godine ugovor s Interom, vidjet ćemo što će biti. Ne mogu vam ništa reći, želim ovu noć uživati s prijateljima i obitelji. Imat ćemo vremena za razmišljanje o budućnosti! Ova večer je nešto posebno. Kada igrate nogomet, sanjate o noćima poput ove. Ovo mi je prvo finale i odmah sam slavio. Šteta što nema ovdje navijača, ali bit će ih sutra u Njemačkoj, napravit ćemo feštu. PSG je dobra momčad, znali smo da imaju neke od najboljih igrača na svijetu. U prvom poluvremenu imali su dvije, tri šanse, ali mi imamo najboljeg golmana na svijetu, i kad nam zatreba, uvijek je tu, kazao je Perišić nakon utakmice.

Bayern je najavio pregovore s Interom oko otkupa ugovora, način na koji se odvijaju pregovori ne priliči ugledu bavarskog kluba.

Perišić je postao dvanaesti hrvatski igrač koji je postao europski klupski prvak.

Ligu prvaka osvajali su:
Luka Modrić (Real Madrid, 2014., 2016., 2017., 2018.)
Mateo Kovačić (Real Madrid, 2016., 2017., 2018.)
Darijo Šimić (Milano, 2003., 2007.)
Alen Bokšić (Marseille, 1993.)
Zvonimir Boban (Milan, 1994.)
Davor Šuker (Real Madrid, 1998.)
Igor Bišćan (Liverpool, 2005.)
Mario Mandžukić (Bayern, 2013.)
Ivan Rakitić (Barcelona, 2015.)
Dejan Lovren (Liverpool, 2019.)
Ivan Perišić (Bayern, 2020.)

Kup prvaka osvojio je Robert Prosinečki (Crvena zvezda, 1991.)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.