×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Inter protiv Olympiquea, Bayern protiv Basela za četvrtfinale Lige prvaka i spas sezone

Utorak, 13. ožujka 2012. 10:17 Napisao/la 

Talijanski Inter i njemački Bayern, koji su prije dvije godine igrali finala Lige prvaka, sada love zaostatak iz prvih susreta osmine Finala lige prvaka. Inter dočekuje Olympique Marseille, Bayer pak švicarski Basel

Te subote, 22. svibnja 2010. godine na madridskom Santiago Bernabeu stadionu Inter i Bayern igrali su "finale svih finala". Na kraju je milanski klub, tada pod vodstvom Jose Mourinha, osvojio Ligu prvaka, zahvaljujući dvama pogocima Diega Milita. Od tada, listovi s kalendara su nepovratno odlepršali u povijest i aktualni trenutak oba kluba obavijen je velom sumnji. Inter i Bayern će, nakon rezultatskih minusa iz prvih susreta osmine finala Lige prvaka, protiv Olympiquea iz Marseillesa, odnosno Basela, "ganjati" prolaz među osam najboljih momčadi najcjenjenijeg natjecanja na starom kontinentu.

INTER - OYLMPIQUE (prvi susret 0:1)

San Siro se nada potpunom uskrsnuću Intera. Nakon što je momčad Claudia Ranierija u subotu, nakon devet utakmica "mraka", svladala Chievo u gostima 2:0, "nerazzurrima" je samopouzdanje istrčalo u prvi plan, zamijenivši potpuni defetizam. Ranieri se, uostalom, u Veroni rasplakao nakon što su njegovi svladali Chievo, a igrači su pobjedu u gradu romantike doživjeli emotivno skoro kao navedenu pobjedu u finalu Lige prvaka...

- Suze? Dođaga se svakome, ponekad emocije ne možeš kontrolirati. Da, bili smo presretni nakon pobjede nad Chievom, nisu tu u pitanju samo tri boda, nego odbacivanje sumnji u ovu momčad, rekao je Ranieri. I dok emocije i suze nije mogao kontrolirati, večerašnji susret s Francuzima će jednostavno morati.

- Moramo biti strpljivi. Spremni smo za OM, to je apsolutno jedina istina. Ne, nećemo bezglavo jurišati, uostalom, moramo dobro, dobro pripaziti da nam Francuzi ne zabiju iz nekakve kontre, jer bismo si u tom slučaju i te kako otežali zadatak. Tražit ćemo pobjedu u opreznom stilu, zaključio je Ranieri.

Srbin Dejan Stanković, veznjak Intera, prije obraćanja na temu Francuza, odbacio je navodne špekulacije kako su on i Ranieri u svađi. Kratko je poručio "ma kakva svađa, to su obične gluposti", a onda prenio dio ozračja iz svlačionice "nerazzurra".

- Pobjeda u Chievu nam je strašno podigla samopouzdanje. Znate, kad gubite u serijama, kao što se to nama dogodilo, onda počnete sumnjati u sebe. Znamo da nas čeka težak posao, uostalom, Marseille je u natjecanju po skupinama više bodova osvojio na strani, nego kod kuće. Ali, mi vjerujemo u sebe, zaključio je Stanković.

Ako je Inter u krizi, onda se prezentacije njegova večerašnjeg protivnika mogu nazvati "ultra krizom". Osim što su u prvom susretu svladali Inter, nakon toga su uglavnom dobivali "po nosu". Četiri uzastopna poraza u prvenstvu, četiri puta nisu zabili pogodak, trenutačno su osmi na ljestvici. Tuga i jad. Pritom ih i tradicija "gazi", jer su u četvrtfinale Lige prva posljednji puta stigli prije točno 19 godina, 1993.! Ipak, Didier Deschamps, trener OM-a, vjeruje. Dobro poznaje talijanski nogomet, u Juventusu je odradio respektabilni dio karijere...

- Imamo tu "sitnu" prednost iz prve utakmice, ali globalno, Inter ipak ostaje favorit. Dobra je vijest, recimo to tako, što mi ne možemo baš ništa izgubiti, a možemo dobiti strašno puno. U redu, forma nam nije briljantna, ali i to se negdje mora promijeniti. Mi se nadamo da će to biti baš večeras. Psihološki, Interu odgovara samo pobjeda, a nama i neodlučeno. Dakle, moramo taktički biti perfektni, jer igramo protiv momčadi iz zemlje gdje je taktika svetinja. K tome, ako zabijemo gol, to bi bilo nešto sjajno, priželjkuje Deschamps.

BAYERN - BASEL (prva utakmica 0:1)

Minhenski Bayern je uoči uzvrata sa švicarskim Baselom tumarao na vjetrometini međusobnih svađa i incidenata u i oko svlačionce. A onda su u subotu "pomeli" nesretni Hoffenheim sa čak 7:1, što je, nadaju se Bavarci, potencijalni generator spektakla na njihovoj "Areni". Očigledno, s Bayernom se ove sezone nije baš uputno "baviti" na kladionicama, jer im forma strahovito oscilira. Ipak, protiv Basela su favoriti, premda je taj isti Basel napravio ogromne probleme čak i jednom Manchester Unitedu, izbacivši ga iz Lige prvaka. Nijemci, uostalom, Švicarsku doživljavaju svakako samo ne kao nogometnu zemlju, iako su se u prvom susretu i te kako "opekli".

- Spreman sam za večerašsnji susret. Pritisak? Kad igrate u Bayernu, onda je pritisak "normalan dan u uredu". Ipak, ove utakmice su za mene prije svega zabava i mogućnost da uživam u vrhunskom nogometu. Cilj je jednostavan, barem "papirnato". Moramo biti ofenzivno dobri, nešto slično kao protiv Hoffenheima, u tom slučaju Basel nema šanse, rekao je Bastian Schweinsteiger, koji je konačno spreman. Ivica Olić i Danijel Pranjić neće startati od prve minute u dresu Bayerna.

Basel je, neovisno o pobjedi u prvoj utakmici, svjestan kako su Bavarci favoriti. Istina, u zemlji sira i čokolade su nezaustavljivi, na travnjacima domaće lige nisu poraženi još od lanjskog kolovoza (!), a u subotu su rutinski odradili Grasshopper svladavši ga 2:0. Usto, oni, nije floskula, doista nemaju što izgubiti. Ako bi kojim slučajem izbacili Bayern, u domovini bi postali nacionalni heroji. Ili više, jer su Švicarce već jednom bacili u trans, kada su na Old Traffordu zabili tri komada, odnosno kada su Manchester eliminirali pobjedom u Baselu.

No, Valentin Stocker, strijelac jedinog pogotka u prvom susretu igranom u Baselu, koji je odmah nakon susreta priznao "jedino je šteta što igramo i uzvrat", ostao je realan.

- Nemojmo se lagati, Bayern je favorit, bez obzira na našu pobjedu u prvom susretu. Ako ih eliminiramo, biti će to istinsko nogometno čudo. Probat ćemo napraviti sve, ovo je za neke možda i utakmica karijere, ali vidjet ćemo kako će sve na kraju ispasti, rekao je Stocker.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.