Pep Guardiola iznenadio defenzivom, trener Manchester Cityja odustao od svoje filozofije

Četvrtak, 27. veljače 2020. 09:02 Napisao/la  SC

To se ne računa jer smo pobijedili, to tako ne funkcionira!  Pokušali smo dobiti utakmicu i uspjeli smo u tome, objasnio je Guardiola velike promjene u promišljanju nogometa

Guardiola i Zidane
Guardiola i Zidane

Manchester City pobijedio (2:1) je Real Madrid na Santiago Bernabeu na atipičan način, Pep Guardiola igrao je izrazito defenzivni nogomet, posebice u prvom dijelu utakmice.

Izgleda da je trener Manchester Cityja ove sezone odlučio igrati drugačije u završnici Lige prvaka:

- To se ne računa jer smo pobijedili, to tako ne funkcionira! Pokušali smo dobiti utakmicu i uspjeli smo u tome. Ovo je tek prva utakmica. Ako postoji neka momčad koja može prevladati ovu situaciju, onda je to Real Madrid. Kada smo igrali bolje, primili smo gol. Kada smo igrali bolje, postignuli smo pogodak. To je nogomet, usponi i padovi! Sjećam se četvrtfinala prije nekoliko sezona na Anfieldu, kada smo igrali nevjerojatno dobro, ali su oni postigli pogotke iz svih udaraca u okvir, kazao je Guardiola.

Pep Guardiola inače nema običaj previše se prilagođavati protivnicima, ovog puta potpuno se prilagodio Real Madridu.

- Gledam naše protivnike koliko mogu, gledao sam Real Madrid desetak dana tijekom stanke, odluke sam donio na temelju onoga što rade u igri. Vidio sam ih kako pritišću na Camp Nou i rekao sam sebi: Ako to rade Barceloni, onda će raditi nama. Dakle, potražio sam alternativu. Morao sam reći svojim igračima što će se dogoditi. Na primjer, nisam dobro poznavao Valverdea i puno sam ga proučavao, priznao je Guardiola.

Gabriel Jesus pokazao se ključnim igračem uz De Bruynea, postigao je pogodak, iznudio kazneni udarac i isključenje Sergija Ramosa, ušao je u dvije velike prilike:

- Nema puno igrača poput Gabriela Jesusa na svijetu, kada ulazi s krila unutra vrlo ga je teško zaustaviti. Odabrao sam ga jer vrlo dobro otvara prostor, protiv Varanea, Ramosa, Casemira i Valverdea teško je ulaziti unutra. Siguran sam da će Zidane i njegovi suradnici uvidjeti što smo učinili i da će nas pokušati iznenaditi, kaže Guardiola.

Pep Guardiola ostvario je 28. pobjedu u nokaut-fazi čime je iza sebe ostavio Carla Ancelottija, Josea Mourinha i Alexa Fergusona.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.