Gasperini: Ako suci ne mogu razlikovati kontakt i prekršaj, trebali bi naći drugi posao!

Četvrtak, 25. veljače 2021. 09:53 Napisao/la  SC

Suci sada imaju mogućnost pogledati video snimke, imaju sve što je potrebno za prosudbu, ali čak i nakon snimki pogrešno procijenjuju, kaže trener Atalante

Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini

Gian Piero Gasperini posvetio se sudačkim trendovima poslije poraza (0:1) od Real Madrida u Bergamu.

Trener Atalante smatra da je sudac uništio utakmicu, kada je u 17. minuti pokazao crveni karton Freuleru nakon  nasrtaja na Mendyju.

- Prošle sezone, nakon apsolutnog kaosa, uvedeno je rukometno pravilo. Sada imamo tendenciju da se ukloni bilo kakav oblik kontakta u nogometu, a to je samoubojstvo za nogomet. Suspendiran sam zbog izjave u Seriji A, ako nešto kažem sada, UEFA će me suspendirati mjesec dana. Ali ovo je nogometno samoubojstvo. Ne možemo imati suce koji nikada nisu igrali nogomet i ne znaju razliku između kontakta i prekršaja, smatra Gasperini.

Freuler je dobio izravni crveni karton zbog prekršaja nad igračem u izglednoj poziciji za postizanje pogotka, igrač Atalante tijelom je odnio Mendyja u duelu kojega je sudac procijenio prekršajem zbog inteziteta.

Slične probleme u procjeni inteziteta duela sve više imaju hrvatski suci, tendencije novih pravila  postale su vrlo diskutabilne:

- Ako suci ne mogu razlikovati kontakt i prekršaj,  trebali bi naći drugi posao. Umjesto njih trebali bi suditi ljudi koji su igrali nogomet. Suci sada imaju mogućnost pogledati video snimke, imaju sve što je potrebno za prosudbu, ali čak i nakon snimki pogrešno procijenjuju. Dugo čekate ovakvu utakmicu, a onda sve propadne. Možda bismo izgubili ovako i onako, ne žalim se na rezultat, ali barem smo mogli igrati svoju utakmicu, zaključio je Gasperini temu o kojoj će sudački bordovi UEFA-e i FIFA-e morati povesti više računa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.