ODLIČNE VIJESTI IZ NYONA

Hrvatski klubovi više ne moraju igrati 1. pretkolo

Četvrtak, 11. listopada 2012. 15:30 Napisao/la  SC

Najveće zasluge za to idu Dinamu, koji je svojim rezultatima podignuo hrvatski koeficijent

Iz središta UEFA-e stigle su odlične vijesti za hrvatske nogometne klubove, od sezone 2013/14. više niti jedan hrvatski klub neće morati igrati prvo kolo kvalifikacija! Obavijest je stigla cirkularnim pismom u kojem je krovna organizacija europskog nogometa objavila kalendar natjecanja i pristupnu listu za njena natjecanja sljedeće sezone

Najveće zasluge za to svakako idu Dinamu, koji je posljednjih sezona redovitim igranjem skupne faze Europske lige, odnosno Lige prvaka, u velikoj mjeri podigao hrvatski koeficijent. Hrvatska je na pristupnoj listi napredovala za jedno mjesto (prošle godine čak za pet mjesta), dok je HNS temeljem europskih nastupa hrvatskih klubova skočio sa 22. na 21. mjesto među 53. nacionalna Saveza Europe.

U praksi to izgleda ovako: trećeplasirani klub hrvatskog prvenstva će s natjecanjem započeti u 2. kolu kvalifikacija za Europsku ligu, a ne kao dosad, već u 1. kolu koje počinje 14 dana ranije. Tako će sva četiri naša predstavnika s UEFA-inim natjecanjem započeti u 2. kolu kvalifikacija Lige prvaka,  odnosno Eurolige.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.