LIGA PRVAKA Dinamove slabe prezentacije ponovo izazvale sumnje u namještanje

Četvrtak, 08. studenog 2012. 13:32 Napisao/la  Z. G.

Ne želimo komentirati stručnost spomenutog komentatora, stoji u klupskom priopćenju Dinama nakon što je bivši nizozemski reprezentativac  Youri  Mulder hrvatskog prvaka prozvao zbog namještanja rezultata

Bivši poznati nizozemski reprezentativac Youri Mulder samo je jedan u nizu nadahnutih "stand up komičara" koji se zabavljaju na račun Dinamova teturanja u Ligi prvaka. Na nizozemskoj je tv, prilikom izravnoga prijenosa utakmice između PSG-a i Dinama, javno posumnjao da su se maksimirski nogometaši "kladili sami protiv sebe", zaključujući da će sljedeći dan "podignuti dobitak na kladionici".

Dinamo ionako ima status "dvorske lude" u kraljevskim dvorima Lige prvaka, a jedna od zabavnijih točki svakako je i uporno ponavljanje teze da je posve normalno, realno i očekivano da maksimirski klub bude najgora momčad u povijesti Lige prvaka. Tako barem sugeriraju trener Ante Čačić, a jednaku ja mantru plasirao i njegov prethodnik Krunoslav Jurčić.

Klub se naposljetku obratio javnosti oštrim pismom. I baš kad smo se ponadali da su glavne teme njihova priopćenja komične izjave maksimirskih trenera, shvatili smo da im je meta - Mulder.

- Ne želimo komentirati stručnost spomenutog komentatora, ali bi se zato puno dalo reći o njegovoj (ne)profesionalnosti. Kako je moguće da bilo koji komentator ili sportski novinar na ovakav način svoje sumnje i vlastito mišljenje predstavlja kao činjenicu? Kako je moguće da se bilo koja momčad, pa tako i Dinamova, opisuje u ovako sramotnom kontekstu, bez ijednog jedinog dokaza? Zar je moguće da se loša igra određene momčadi i njezina nemoć u određenim trenucima igre tako lako može preimenovati u još jednu kladioničarsku aferu koja je na pomolu? Gdje je tu društvena odgovornost novinara, odnosno komentatora, koji iznosi ovako teške optužbe? Gdje je njegova odgovornost u trenucima kada njegova skandalozna izjava obilazi brojne medije diljem Europe gdje se GNK Dinamo spominje u sramotnom kontekstu koji ničime nije zaslužio? GNK Dinamo će poduzeti sve potrebne mjere kako bi spomenuti komentator, koji je istovremeno i pomoćni trener Twentea, kao i televizija na kojoj je te neistine iznio, stajali iza iznesenih riječi i u trenucima kada tražimo odgovarajuće sankcije za izrečene optužbe, stoji u klupskom priopćenju.

Zaključak? Dinamova igra i rezultati u Ligi prvaka toliko su grozomorno negledljivi da već drugi put pojedinci nagađaju da je riječ o namještanjima. Dakle, nitko ne vjeruje da ijedan momčad može igrati baš toliko beskrvno i bespomoćno! I zato im maksimirski čelnici, kao i trener Čačić, odgovaraju:

- Da, mi smo baš toliko loši, jer to je naša realnost.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.