Liga prvaka: Dinamo nakon poraza u Kijevu gol-razliku nakon osam utakmica podebljao na -23

Četvrtak, 04. listopada 2012. 14:35 Napisao/la  SC

Ukrajinski mediji najviše se bave dilemom da li je lagana pobjeda Kijevljana znak oporavka Blohinove momčadi ili rezultat nemoći zagrebačkog sastava


Nogometaši Dinama u Kijevu su nastavili negativan niz u Ligi prvaka. Nakon prošlosezonskih šest i ovosezonske dvije utakmice Zagrepčani na svojem kontu imaju nula bodova i gol razliku - 23!

Modri su prošlu sezonu okončali kao najgora momčad u 20-godišnjoj povijesti natjecanja s katastrofalnom gol razlikom 3:22. Nakon dva identična 0:2 poraza od Porta i kijevskog imenjaka Modri su ove jeseni dodatno podebljali "impresivne" brojke. Gol razlika ima je u osam utakmica 3:26!

A Liga prvaka je tek započela. Uz sve to, Zagrepčani su u Ukrajini zamalo srušili još jedan rekord. Naime, primili su gol već u trećoj minuti utakmice što je drugi najbrži pogodak koji su primili u elitnom natjecanju. Neslavni rekord drži gol primljen prošle sezone u Madridu kada je Real nakon samo 85 sekundi igre našao put do zagrebačke mreže.

Ukrajinski mediji najviše se bave dilemom da li je lagana pobjeda Kijevljana znak oporavka Blohinove momčadi ili rezultat nemoći zagrebačkog sastava. Sukus razmišljanja ukrajinskih medija najbolje je opisao sportski portal Prosport.ua.

- Dinamo Kijev nije igrao dobro, a moraju biti sretni što zagrebački Dinamo nije kvalitetna momčad. Dapače, mogu se zahvaliti Bogu što je Dinamo Kijev ovoj skupini sa zagrebačkim Dinamom - najslabijom ekipom u natjecanju. Hvala Platini! Možemo se zahvaliti ne samo Bogu, već i Platiniju koji je omogućio ovakvim prvacima da nastupe u Ligi prvaka, stoji između ostalog u tekstu.

Svi Dinamovi porazi
Sezona 2011/12 
Skupina D
1. kolo: Dinamo - Real Madrid 0:1
2. kolo: Lyon - Dinamo 2:0
3. kolo: Dinamo - Ajax 0:2
4. kolo: Ajax - Dinamo 4:0
5. kolo: Real Madrid - Dinamo 6:2
6. kolo: Dinamo - Lyon 1:7

Sezona 2012/13

Skupina A
1. kolo: Dinamo - Porto 0:2

2. kolo: Dynamo (K) - Dinamo (Z) 2:0

U drugome dvoboju skupine Porto je domaćom pobjedom nad PSG-om napravio veliki korak prema osvajanju prvoga mjesta u skupini. Portugalci su ponovo demonstrirali kako više nego Francuzi pripadaju elitnom društvu Liga petice,

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.