ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

Dinamo ide na pobjednika utakmice Ulissesa i Sheriffa

Petak, 20. srpnja 2012. 12:51 Napisao/la  Z. G.

Ma, kakav Sheriff?! Mi u ovome trenutku razmišljamo o Interu, kaže Ante Čačić

U slučaju da u srijedu na Maksimiru izbace bugarski Ludogorec, nogometaši Dinama će u trećem pretkolu Lige prvaka igrati protiv pobjednika dvoboja između armenskog prvaka Ulissesa i najbolje moldavske momčadi Sheriffa. U prvome susretu Moldavci su odnijeli minimalnu (0:1) pobjedu u gostima.

Ples kuglica u Nyonu "modrima" je opet namjenio moldavskog predstavnika, koji je prije dvije godine Zagrepčane izbacio u drugom pretkolu Lige prvaka. Dinamo je tada vodio Velimir Zajec, a "modri" su ispali nakon izvođenja jedanaesteraca.

Ukoliko Šerif i Dinamo prođu svoje protivnike u drugom pretkolu prva utakmica igrat će se u Moldaviji 31. srpnja ili 1. kolovoza. Dinamo je među 20 klubova u bubnju bio rangiran kao šesti što mu je donijelo status nositelja. 

Trener Dinama Ante Čačić objasnio je nakon ždrijeba kako momčad trenutačno razmišlja samo o početku prvenstva.

- Ma, kakav Sheriff?! Mi u ovome trenutku ne razmišljamo niti o Ludogorecu. Usredotočeni smo samo na početak prvenstva i subotnju utakmicu protiv Intera!

U redu, što onda Čačić zna o - Interu?

- Nisam ih gledao.

Može li Dinamovu dominaciju poremetiti itko u HNL-u? Recimo, ambiciozna Rijeka?

- Rijeka je po pojačanjima sigurno kvalitetan suparnik i sigurno želi biti prvak, ali to joj nećemo dopustiti. Iskreno, drago mi je što je netko ušao u jedan naš klub i ojačao cijelu ligu. Hajduk je dobro otvorio europsku priču i ipak je naš najveći konkurent, bez obzira na respekt koji zaslužuje Rijeka, zaključuje Čačić.