VRBANOVIĆ U UEFA KOMISIJI  

Dinamo odlučuje o raspodjeli novca u Ligi prvaka

Utorak, 27. ožujka 2012. 17:04 Napisao/la  Z.G.

Moja je uloga pokušati za sve srednje i manje klubove napraviti neku korekciju raspodjele novaca, kaže Damir Vrbanović

O podjeli novca u europskim kupovima uvelike će odlučivati Manchester United, Bayern, Porto i - zagrebački Dinamo. Maksimirski direktor Damir Vrbanović dopredsjednik je UEFA-ine natjecateljske komisije, a početkom mjeseca imenovan je u četveročlano tijelo zaduženo za podjelu novca u Ligi prvaka i Europskoj ligi. Preostala trojica su David Gill iz Manchester Uniteda, Karl Hopfer iz Bayerna i Diogo Brandao iz Porta. Ovoga su tjedna održali i prvi sastanak.

- Sjednica je bila zanimljiva, pojavili su se parametri za kompletno financiranje Lige prvaka od 2012. do 2015. godine. U pitanu je najbolniji, najteži i najosjetljiviji problem - distribucija novca. Važno je biti u tom društvu i razgovarati, jer ako te nema - odlučuju drugi. Ovako u naravi vidiš da je o svemu moguće pregovarati, razgovarati, trgovati, naglasio je Vrbanović.

Jedan od prijedloga je i povećanje honorara za bodove u Ligi prvaka. Ove je sezone pobjeda u skupini donosila 800.000 eura, a neodlučeni ishod 400.000 €.

- Novi je prijedlog da pobjeda vrijedi milijun eura, a neodlučeno 500.000. Sljedeća je sjednica 2. svibnja, a u cijeloj je priči bitno da je UEFA najavila značajno povećanje  sredstava za Ligu prvaka. Riječ je o dvadesetak posto i sada se svi bore doći do svote koja bi ih zadovoljila. Moja je uloga pokušati za sve srednje i manje klubove napraviti neku korekciju. Međutim, sad je teško pričati o konkretnim brojkama, jer još nemamo konačni prijedlog. Sigurno je tek da će klubovi apsolutno profitirati i od samog nastupa u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, zaključio je Vrbanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.